27 Eylül’de yeni eğitim yılına başlayan Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu, Anadolu’nun ücra köşelerinde eğitim imkanı olmayan gençlerin burslu bir şekilde denizcilik eğitimi almasını sağlayacak “3 Tarafı Deniz, 4 Tarafı Fırsat Eşitliği Projesi”ne başladı. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin düzenlendiği kahvaltı programında “3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitiği Projesi’nin başladığını duyuran Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, kampanya kapsamında ayarlanacak burslar ile gençlerde denizcilik eğitimi almalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Konuşmasına Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nu anlatarak başlayan Hayretdağ, kurumun 1997 yılında kurulduğu günden bu yana denizcilik sektörüne yetişmiş personel temini için IMO standartlarında eğitim veren özel bir kurum olduğunu belirterek, “Bir süre önce değişen ortaklık yapısı ve yeni vizyonuyla denizcilik eğitimine gereken hassasiyeti göstermeye çalışan okulumuz, 27 Eylül tarihinde eğitim-öğretim dönemine kapılarını açmış ve yeni makine ve güverte öğrencileriyle derslerine başlamıştır” dedi.

 

 

Ocak 2022’de yeni bir dönem başlayacak

 

Hayretdağ, devamında heyecan duydukları ve startını yeni verdikleri "3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitliği Burs Projesi" kapsamında toplayacakları burslarla Ocak 2022'de yeni bir döneme başladıklarını belirterek, “Gerek coğrafik gerekse imkanları göz önünde bulundurulduğunda zengin bir dokuya sahip ülkemizdeki gençlerin denizciliğe kazandırılmasını hedefliyoruz. Her gencimizin eşit imkanlara sahip olmadığını biliyoruz. Batı-Doğu ayrımı yapmadan, Anadolu’nun her noktasından genç arkadaşlarımızın sektörümüze olan farkındalığını arttırmak ve eğitim almalarını sağlamak arzusundayız. Bunun için de ihtiyacımız olan tek şey burs kaynağını oluşturmak” diye konuştu.

 

 

Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev

Burslu okuyan öğrenciler, yeni öğrencilere burs sağlayacak

 

Hayretdağ, şöyle devam etti: “Projenin tek hassas noktası var. Burslu okumuş her bir öğrencinin mesleğe yerleştirilmesi ve para kazanmaya başlaması ile birlikte, başka bir burslu öğrenciyi finanse etmeye başlaması sağlanacak. Bu da demek oluyor ki bir öğrenciyi bir kereye mahsus burslu okutmanız halinde, her sezonda eğitim alacak bir başka öğrenciyi finanse etmenin kapısını ilk siz açıyor olacaksınız. Bu dengeyi korumak için kurumumuzda ayrı bir tahsilat ve takip birimi tesis edilmiş durumda. Her bir burslu öğrenci bu şartı kabul edip, sözleşmesini imzalayarak eğitime başlayacak. Biz bu projede varız ya siz! Sizin belirlediğiniz rakamlar ve iki yıla yayılmış ödeme planlarıyla burslu öğrenciler okutulabilecek. Mesleğe her kazandırılan burslu öğrenci, sözleşmeleri imzaladıkları için bir başka öğrenciyi mezun olmuş arkadaşımız tekrar okula kazandıracak. Bir tane öğrenci sonsuza kadar devam eden bursluluk yapısını size kazandırmış olacak.”

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi