Dünya denizcilerinin buluşma noktası 16. Expomaritt Exposhipping Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı ikinci gününde de yoğun programlar ve ziyaretçi akını ile devam etti.

 

Birçok firmanın kendini anlatma fırsatı bulduğu Marine Talks oturumuna katılan Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nun Anadolu’nun kırsal bölgelerinde yaşayan gençleri denizcilikle buluşturmak ve tüm gençlere fırsat sunmak amacıyla başlattığı Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği Projesi anlatıldı. Oturumda ilk olarak Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ sunum gerçekleştirdi.

 

 

Son teknoloji simülatörler

 

Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık" Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık"

Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nun kurulduğu 1997 yılından bu yana gelinen noktada altyapı, vizyon ve yeni projeler kapsamında anlatacak çok şeyi olduğunu belirten Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, “Ekol Denizcilik bünyesindeki simülatör ülkemizin denizcilik okulları içinde en iyi teknolojik altyapıya sahip bir simülatör. Bu simülatörün okulumuzda tesis edilmesinin yegane amacı öğrencilerimizi denizle buluşmadan önce denizde karşılaşacakları durumları simüle edilmiş ortamlarda ama çok daha güvenli limanlarda deneyimleyebimeleridir. Maltepe’deki eğitim merkezimizin bir katı gemi olarak düşünüldü ve tüm simülatörlerimiz bu katta tesis edildi” dedi.

 

 

91 ayrı alanda uluslararası geçerliliği olan kurs

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak 1997 yılında kurulan Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nun yalnızca lise mezunlarının okula alabildiğini belirten Hayretdağ, “650 öğrenci kapasitesi, alanında uzan 40 eğitimci, 50 idari personel faaliyetlerine devam ediyor. İmkanlarımız dâhilinde yüzme havuzumuz, 250 kişilik konferans salonumuz, spor salonumuz ve cafe bulunuyor. Ekol’de 2 yıllık vardiye ve makine zabitliği eğitimleri ile birlikte, gemi adamlarının ihtiyaç duyduğu İMO’ya bağlı tüm kurslar 91 ayrı başlıkta uluslararası geçerlilik ile veriliyor” diye konuştu.

 

 

Denize görmemiş öğrencilere denizcilik eğitimi fırsatı verilecek

 

Marine Talks oturumunun sonlarında “Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği” Projesine değinen Hayretdağ, şöyle devam etti: “Çok heyecanlandığımız ve inandığımız bir proje. Mart sonu Nisan başı bursu öğrenciler okula gelecek. Denizcilikte bir farkındalık yaratmak istiyorsak, denizi hayatında görmemiş olan öğrencileri de denizle buluşturmamız lazım. Hepsi bizlerle aynı imkanlara sahip olmamış olabiliyor. 3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitliği projesinde söylenen şey şu. Ülke gerek coğrafi gerek doku anlamında çok güzel imkanlara sahip. Ne var ki bu imkânlardan herkesin eşit oranda yararlanabilmesi için fırsat eşitliğinin sağlanması lazım. Olan, olmayana verecek. Sektör liderleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Burs çalışmalarımız hızla sürüyor. Amacımız Mart sonu Nisan başı itibariyle minimum yüz öğrenci ile Türkiye’nin dört bir tarafından denizci olmak isteyen arkadaşlarımızı okulumuza getirebilmek.”

 

 

Marine Talks oturumunda Emel Hayretdağ’ın ardından Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Müdürü Mutlu Arslan ve Ekol Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül sunum gerçekleştirdi.

 

 

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi