İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Salonu’nda 27 Nolu Tanker Taşımacılığı Komitesi tarafından 3. Türk Tanker ve Akaryakıt Taşımacılığı Zirvesi düzenlendi. Zirvede tanker ve akaryakıt piyasalarındaki gelişmeler ele alındı.

 

DFDS'e "Sektörün Geleceğine Yön Verenler" ödülü DFDS'e "Sektörün Geleceğine Yön Verenler" ödülü

İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır’ın da katıldığı zirvenin açılış konuşmasını İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu yaptı. Kaptanoğlu, DTO olarak bütün üyeleri için bu zor zamanlarda ellerinden gelin her türlü desteği vermeye çalışacaklarını belirterek, “Keşke daha güzel şeyler söyleseydim. Ama bulunduğum pozisyon gereği görevim herkesi dikkatli olmaya çağırmak” dedi.

 

27 Nolu Tanker Taşımacılığı Komitesi Başkanı Şinasi Onur ise, “Bu etkinlikteki amacımız, gelişen ekonomilerde deniz taşımacılığında en büyük etkisi olan tanker taşımacılığında Türkiye’nin nerde yer alması gerektiği, nasıl yer alması gerektiği, bununla birlikte gelen regülasyonları üyelerimize anlatmak tanıtmak ve bunlarla birlikte ne tür tedbirler almaları gerektiği ve biraz daha farkındalık yaratmak. Bu konuda bugün çeşitli sunumlarımız oldu. Bu sunumların arasında 2-3 sunum önemli. Bunlar Balast Water, Tehlikeli Madde Envanteri ve Siber saldırılarla ilgili olan konular. Gelen üyelerimizi bilgilendirerek bu konularda bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi