Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bu yıl 4’üncüsü düzenlediği ‘Mavi Vatan-Mavi Çocuk’ etkinliğinde down sendromlu ve 5-9 yaş aralığındaki çocuklar farklı bir deneyim yaşadı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün (KEGM) ulaşım sponsorluğunu üstlenerek Kıyı Emniyeti 4 ve Kıyı Emniyeti 5 isimli iki adet bot ile destek verdiği etkinlikte toplam 8 turda 80 çocuğa boğaz gezdirildi. Boğaz turundan çok keyif alan yaklaşık 20 down sendromlu çocuğun daha çok gezmek istemesi sonucu yapılan turlara ekstra bir gezi daha eklendi. Çocuklar için ayrıca su gösterisi yapılırken, ek olarak dümenin başına geçirilerek denizde keyifle anlar yaşatıldı.

 

 

Çocukların küçük yaşlardan itibaren deniz sevgisiyle büyümesi hedeflenen etkinliğe Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Deniz Müzesi Komutanlığı, Deniz Harp Okulu, Beşiktaş Kaymakamlığı, Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koç Üniversitesi Denizcileşme Forumu ve DAKSAR gibi çok sayıda kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve Bebek Mahallesi sakinleri destek verdi.

 

 

Gün boyu bir dizi etkinlik yapıldı

 

Mavi Çocuk etkinliği kapsamında, gün boyu; folklor gösterileri, ‘Başka Gezegen Yok’ söyleşisi, serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy ile söyleşisi, müzik performansları, çocuk diskosu, resim ve kompozisyon yarışmaları, belgesel gösterimleri, geleneksel kayık gösterileri gerçekleştirildi. Derinlere Saygı Dalış Topluluğu’nun Sahil Güvenlik askerleri ile sualtı gösterisi, Motobahriye Motosiklet Kulübü’nün Dolmabahçe Sarayı önünden yaptığı toplu sürüş ve kürek ve yelken simülatörleri ile çocukların ilgisini çeken etkinlikler yapıldı.

 

 

DAKSAR çocukları botlarıyla boğazda gezdirdi

 

Mavi Çocuk etkinliğinde, deniz emniyeti ve denizciliği sevdirme görevi üstlenen DAKSAR da vardı. DAKSAR gün boyunca çocukları botlarıyla boğazda gezdirdi. Can yeleği giymeyi öğretti. DAKSAR'ın  Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Serdar Argıç denzihaber.com'a bilgi verdi. Kaptan Argıç böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Biz burada emniyet ve denizciliği tanıtma görevi yapıyoruz. Düğüm yapmayı öğretiyor, halat çekme yarışları ile güne hem eğlendirici hem öğretici aktivitelerle katkıda bulunuyoruz. Palamar botumuzla tekneleri yedekliyoruz. Bu yıl 3. kez bu etkinliğe katılıyoruz. Çocuklara denizi sevdirmek için elimizden ne gelirse yapmak amacındayız. Tabii bu arada deniz emniyeti görevimizi de yerine getiriyoruz. Çocuklara denizi sevdirmek için temel emniyet bilgilerini verip  gün boyunca denizde tur attırıyoruz" dedi.

 

 

Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi