"Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası" vizyonuyla Transporttech Conference, Ulaştırma Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısı, sektör oturumları, ikili görüşmeler ve panellerin düzenleneceği Şûra'da, bugünün ve geleceğin ulaşım ve haberleşme sistemleri ele alınacak.

 

Küresel ve Türkiye lojistik sektörünün 2023’teki genel görünümü Küresel ve Türkiye lojistik sektörünün 2023’teki genel görünümü

55 ÜLKE ŞÛRA’DA

 

Ana teması "Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme" olarak belirlenen Şûra'da kara, demir, deniz ve hava yolları ile haberleşme olmak üzere 5 sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı paneller düzenlenecek. 55 farklı ülkenin ulaştırma bakanları ve yardımcılarının katılacağı kapalı oturumlar gerçekleştirilecek.

 

Oturumlarda, dünyayı değiştirecek mega ulaşım projeleri, COVID-19 sonrası dünyada ulaşımın ve bütünsel kalkınmayı destekleyecek ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi konuları ile bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

 

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ DE ŞÛRA’DA

 

Şûra’da uluslararası konuşmacılar ve bürokratların yanı sıra ITF Genel Sekreteri Young Tae Kim, Apple SIRI Yaratıcı Ortağı Luc Julia, Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Hyperloop Kurucu Ortağı ve CEO’su Dirk Ahlborn, İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy gibi üst düzey yöneticiler, ulaştırma ve haberleşmeye dair bilgi birikimlerini ve gelecek vizyonlarını paylaşacak.

 

8 Ekim Cuma günü saat 11.00'da, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,   şuraya katılarak özel oturumda davetlilere hitap edecek.

 

Şûra, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu’nun ‘’Sonuç Bildirgesi ile Kapanış Oturumu’’ konuşmaları ile sonlanacak.

 

TÜRKİYE’NİN ULAŞTIRMA POLİTİKA BELGESİ ORTAYA ÇIKACAK

 

6 - 7- 8 Ekim’de Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası sonucunda Sektör Çalışma Grupları’nın, vizyon kurulunun ve akademik danışmanların destekleriyle ‘’Türkiye Ulaştırma Politikası Strateji Belgesi’’, ‘’Karayolu, Denizyolu, Demiryolu, Havayolu ve Haberleşme’’, ‘’Sektör Öngörü Raporları’’ ve ‘’Lojistik, Dijitalleşme, Mobilite Vizyon Raporları’’ çıktılarına erişilecek.

 

ATATÜRK HAVALİMANI ETKİNLİK MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 

Atatürk Havalimanı’nda Şûra kapsamında son hazırlıklar tamamlanıyor. Havalimanı, Türkiye’nin en önemli ulaştırma odaklı etkinliği olan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası için tam donanımlı bir etkinlik merkezine dönüştürüldü. 15 bin m2 kapalı alanı, 3500 m2’lik bina dışına inşa edilen özel üretim sergi alanı olmak üzere toplamda 35 bin m2’lik bir alanda gerçekleştirilecek Şûra için 100 firma katılım gösterdi. Çalışmaların aralıksız devam ettiği havalimanında Ulaştırma Bakanları Oturumu için özel imalat bir salon ve 500 kişi kapasiteli vip alan kuruldu. Bu sayede 500 ve 1000 kişilik toplantı alanlarındaki 8 farklı salonda eş zamanlı toplantılar gerçekleştirilecek. Şûra için etkinlik merkezine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda, konuklara unutulmaz bir 3 gün yaşatılması hedefleniyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi