GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir, Türkiye'deki tersanecilik sektörünün geldiği nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Deniz taşımacılığının ve gemi inşaatı sektörünün Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Özdemir, bu konuda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi. 

Diğer türlere göre deniz taşımacılığının daha güvenli ve ucuz olduğunu belirten Özdemir, Türkiye'nin son dönemde her alanda olduğu gibi denizlerde de kendini göstermeye başladığını, özellikle gemi inşasında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başardığını dile getirdi. 

Özdemir, deniz taşımacılığının enerji tüketimi açısından daha verimli olduğuna dikkati çekerek, "Küresel iklim değişikliğinin de önem kazandığı bu dönemde, gemi taşımacılığı ayrı bir önem kazanıyor. Deniz taşımacılığı bu anlamda hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek. Her geçen gün daha yenilikçi ve daha teknolojik gemiler söz konusu olacak. Bu hem gemi inşa sektörü için hem de yerli üretici için aslında yeni pazarlar, yeni ürünler ve biraz daha inovasyon anlamına geliyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı

Denizciliğin Türkiye'de her zaman önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Özdemir, hem gemi inşa alanında hem de deniz işletmeciliği alanında sektörün bir bütün olarak çok iyi bir noktaya geleceğine inandıklarını aktardı. 

Editör: Haber Merkezi