Uzmar‘ın hikayesi 1973 yılında Kaptan Altay Altuğ’un (Yüksek Denizcilik Okulu, 1952) Ege Denizi’nde yer alan özel limanlara hizmet veren, Türkiye’nin “ilk “özel kılavuzluk ve römorkörcülük şirketini kurması ile başlıyor. Çanakkale Akçansa Limanı’nda vermeye başladığı kılavuzluk hizmetlerinin ardından, Aliağa Nemrut Körfezi’nde ilk özel Kılavuzluk İstasyonu’nu faaliyete geçiren Uzmar,  “Önce Emniyet” ilkesini benimseyerek, 20 deniz aracı, 18 Kılavuz Kaptan ve 300’ün üzerinde tecrübeli personeli ile yılda 7600’ün üzerinde manevrayı başarıyla gerçekleştiriyor.

 

YÜKSEK STANDARTLARDA TEÇHİZAT VE FİLO

 

Marshall Adaları Bayrağı armatöre güven ve itibar sunar Marshall Adaları Bayrağı armatöre güven ve itibar sunar

ASD ve TS modeli, 17 ile 77 ton arası çekme gücüne sahip 12 farklı tipte römorkör ile farkı boyut, tonaj ve tiplerde gemilere hizmet veren Uzmar Kılavuzluk İstasyonu, emniyet ve yüksek verimlilik ilkeleri ile her geçen gün hizmet kalitesi artırıyor.  2010 yılında “Yakıt Sızıntısı Acil Müdahale Merkezi” lisansı alan Uzmar, Aliağa Nemrut Körfezi Bölgesi’nde eğitimli ve lisanslı personeli, yüksek standartlarda teçhizatları ve filosuyla 7/24 yakıt sızıntılarına müdahaleye hazır şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Uzmar, yangın söndürme özelliğine sahip yetkin römorkörleri ve tecrübeli mürettebatı ile deniz araçları ve kıyı tesislerinde yangın söndürme operasyonlarına katılıyor, bununla birlikte gemi kurtarma ve yüzdürme operasyonlarını da başarıyla gerçekleştiriyor. ​“Uzmar,  ‘Önce Emniyet’ ilkesini benimseyerek, 20 deniz aracı, 18 Kılavuz Kaptan ve 300’ün üzerinde tecrübeli personeliyle yılda 7600’ün üzerinde manevrayı başarıyla gerçekleştiriyor” 6 KITADA 22‘NİN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRAÇ 1996 yılında Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde, öncelikli olarak sahip olduğu filosunu genişletmek amacıyla kendi römorkörlerini inşa etmeye başlayan Uzmar, dünyanın önde gelen Kanadalı gemi inşa mühendisliği firması Robert Allan Ltd.’nin modern dizaynlarını kullanarak, ilerici mühendislik ilkesi ile en yüksek standartlarda ürettiği deniz araçlarını bugün 6 kıtada 22‘nin üzerinde ülkeye ihraç ediyor. 2005 yılında, Kocaeli Serbest Bölge’de, yüksek teknoloji ve standartlarda inşa edilen Uzmar Tersanesi, kısa süre sonra yenilikçi gemi inşa tekniklerini SEM (ERP) sistemi ile birleştirerek eşsiz bir üretim bandına sahip oldu ve “Uzmar İş Botu ve Römorkör Fabrikası” adını aldı.

 

ÜLKENİN EN YETKİN TERSANELERİNDEN BİRİ

 

60.000 metrekareye ulaşan alan üzerine kurulu 19.000 metrekare kapalı inşa sahası ve 170 metre uzunluğunda iskelesi ile hizmet veren tesis, 5000 ton kaldırma kapasiteli yüzer havuzuyla ülkenin en yetkin tersanelerinden biri konumunda. ISO9001, ISO14100 ve OHSAS 1801 sertifikalarının yanı sıra NATO Güvenlik Belgesi ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen Tesis Güvenlik Belgesi’ne sahip.

 

UZUN VADELİ HİZMET GARANTİSİ

 

İlerici mühendislik ilkesiyle talebe özel olarak da zamanında kusursuz uygulamalar gerçekleştiren Uzmar, çevrimiçi inşa sürecinin gelişmişliği sayesinde yüksek teknolojik altyapısı, üretim zamanı ve iş gücünü en verimli şekilde kullanmasının yanında müşterilerine projelerinin yapım sürecini dünyanın her yerinden online olarak takip edebilme özelliğini ve ayrıca ömür boyu teknik destek servisi sunuyor. Uzmar, Türkiye’de ve dünyada ses getiren önemli projelere, ilklere imza atarak sektörde öncü vizyonuyla yılda 15’in üzerinde farklı tipte deniz aracı üretip ihraç ediyor.

 

7DENİZ DERGİSİ EKİ TURKMARİNEWS GAZETESİ / EYLÜL 2018

Editör: Haber Merkezi