Ülkemizin denizleri ve su kaynaklarını korumak amacıyla 1994 yılında Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ile birlikte kurulan DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Haziran 2021 tarihinde İstanbul Harbiye’deki Divan Otel Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleşen toplantı, yeterli katılımcı üye sayısına ulaşılmasının ardından başladı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ve üyelerinin katıldığı toplantıda öncelikle Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Başkanı olarak TURMEPA üyesi ve İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Recep Düzgit seçildi.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şadan Kaptanoğlu, pandemi sürenin ardından umutlu bir döneme girildiğini belirtti. Salgının ardından Marmara Bölgesi’nde ortaya çıkan müsilajla (deniz salyası) ilgili değerlendirmede bulunan Kaptanoğlu, "Biz de tüm dikkatimizle bu konuya odaklandık. Ne mutlu ki herkesin aklına gelen ilk kuruluş biz olduk. Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar bizden rapor istediler. Biz de kendilerine raporu sunduk ve kamuoyuna çağrıda bulunduk. Ardından bakanlık tarafından oluşturulan koordinasyon kurulunda oy hakkı da olan tek STK olarak yerimizi aldık ve çalışmalarımıza başladık. Özellikle eğitim ve halkımızın bilinçlendirilmesi konusunda bakanlıkla birlikte çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda sürdüreceğiz. Burada TURMEPA, 27 yıllık deneyiminden aldığı gücü ve ne kadar sağlam temellere sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. 2020 yılıyla ilgili zor şartlara rağmen ekibimizle güzel işler ortaya çıkarmaya devam ettik.Büyük bir uyumla çalıştığımız yönetim kurulumuza, denizlere gönül vermiş tüm üyelerimize, tüm TURMEPA çalışanlarına ve desteklerini esirgemeyen, harika işlere imza atmamızı sağlayan sponsor ve destekçilerimize sonsuz teşekkürler”dedi.

 

 

Ardından derneğin Genel Müdürü Semiha Öztürk tarafından 2020 yılı faaliyetleri ve bütçesi sunuldu. 2020 yılına ait yönetim ve denetim kurulu raporları oybirliği ile onaylandı. 2020 yılı için yönetim ve denetim kurulları ibra edildi ve 2020 yılı faaliyet programı ile bütçesi de kabul edildi. Daha sonra derneğin 2021 yılı ilk altıaylık faaliyetleri ve 2021 yılı bütçesi üyelere sunularak oy birliğiyle onaylandı.

 

Sonrasında 2021-2024 dönemi Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimine geçildi. Açık şekilde gerçekleştirilen oylama sonucundaAsil ve Yedek Yönetim Kurulu ile Asil ve Yedek Denetim Kurulu Üyeleri oybirliğiyle seçildi. Dernek tüzüğüne göre üç yıllığına belirlenen Yönetim ve Denetim Kurulları’nın Asil ve Yedek Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

 

 

Yönetim Kurulu Üyeleri - Asil Liste

 

Rahmi M. Koç

Şadan Kaptanoğlu

İbrahim Yazıcı

Tezcan Yaramancı

Eşref Cerrahoğlu,

Jonathan Beard

Aldo Kaslowski

Tamer Kıran

Vera Bulgurlu

Dıane Arcas

Erdal Bahçıvan

Ali Ülker

Turgut Konukoğlu

Şükran Güzeliş

Pelin Akın Özalp

Ali Gürün

Mehmet Yılmaz Ulusoy 

 

Yönetim Kurulu Üyeleri - Yedek Liste

 

Recep Düzgit

Hakan Şen

Teoman Yelkencioğlu

Semih Deniz

Ömer Akat

 

Denetim Kurulu - Asil Liste

 

Ahmet Bedri İnce

Kemal Uzun

Cengiz Kaptanoğlu

 

Denetim Kurulu - Yedek Liste

 

İbrahim Murat Çağlar 

Mehmet Özkan 

Gökhan Dizemen

 

Daha sonra genel kurul gündemi doğrultusunda, dernek şubeleri ve temsilcilikleri için yönetmelik hazırlanması hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son bölümünde TURMEPA Geçmiş Dönem Başkanı Tezcan Yaramancı,TURMEPA üyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, TURMEPA üyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve TURMEPA üyesi Cemil Saçar söz alarak derneğin başarılı çalışmaları için tebrik ve temennilerini paylaştı, ülkemizin çevre gündemine dair görüşlerini dile getirdi.

 

Genel Kurul toplantısının ardındanyeni Yönetim Kurulu, dernek tüzüğü gereği görev dağılımını üyeleri arasında yaptı. Buna göre Şadan Kaptanoğlu yeni dönemde de TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürürken oy birliğiyle alınan kararla görev dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

 

Yönetim Kurulu Başkanı – Şadan Kaptanoğlu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – İbrahim Yazıcı

Sekreter Üye – Turgut Konukoğlu

Onursan'dan semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği Onursan'dan semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği

Sayman Üye – Jonathan Beard

 

7DENİZ  

Editör: Haber Merkezi