Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

Türk Loydu kontrollerinde Savunma Sanayi Başkanlığı’nın desteğiyle İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde dizayn ve inşa edilen İTÜ Kavitasyon Tüneli’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne gerçekleştirilen törene Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhat Acuner ve Prof. Dr. Hakan Akyıldız, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Korkut, SSB Deniz Araçları Daire Başkanı Cenk Cumhur KIYKIM, İMEK DTO Mecli Başkanı Salih Zeki Çakır ve Gemi İnşaatı ile Denizcilik Sektörü’nün önde gelen isimleri katıldı.

 

 

MİLGEM projesinden sonrası altyapı eksikliği nedeniyle pervane kavitasyon deneylerinin yurtdışına götürülmek zorunda kalınması sonucunda gizlilik gerektiren bilgilerin yurtdışına çıkmasını engellemek amacıyla İTÜ tarafından ARGE Projesi olarak dizayn ve inşa edilen, Türkiye’nin ilk büyük ölçekli Kavitasyon Tüneli; Savunma Sanayii Başkanlığının "Teknoloji Kazanım Yükümlülüğü" (TKY) programı çerçevesinde ASELSAN'ın destekleriyle finanse edilmiş ve ülkemize kazandırılmıştır.

 

Türk Loydu’nun çelik yapı ve alüminyum imalat ile montaj kontrol hizmeti verdiği kavitasyon tüneli; her türlü su üstü ve su altı deniz araçlarının ve sevk sistemlerinin yüksek akım düzenliliğine ve düşük türbülans seviyesine sahip, basıncın kontrollü biçimde değiştirilebildiği bir ortamda detaylı hidrodinamik ve hidroakustik testlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyacaktır.

 

 

Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu yaptığı açıklamada “Türk Loydu olarak katkı sağlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yüksek teknoloji pervane dizaynında önemli bilimsel katkılar sağlayacak kavitasyon tünelimizin en önemli yanı Donanmamızın ihtiyacı olan konularda sağlayacağı yüksek faydalardır. Özelikle torpido, denizaltı, savaş gemisi, insansız taşıtlar gibi savunma sanayisinde kritik öneme sahip platformların ve sivil deniz taşıtlarının kapsamlı performans, gürültü ve akış görüntüleme gibi deneylerinin yapılmasına imkân sağlayacak tünelimiz, teknik özelikleri bakımından alanında dünyanın ilk 7 test merkezi arasında yer almaktadır” dedi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi