Prof. Dr. Soner Esmer: "Şubat ayı umut ayı oldu" Prof. Dr. Soner Esmer: "Şubat ayı umut ayı oldu"

Yılport Solventaş Teknik Depolama A.Ş. 2001 yılından beri her üç yılda bir tekrarlanan ve sonuncusu 8-12 Ekim 2018 tarihlerinde İngiliz auditör Daniel Raymond tarafından gerçekleştirilen CDI-T denetimini yeni oluşan yönetim kadrosu Elif Artan ve Mustafa Zorlu liderliği ile başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

1967 yılında kurulan Yılport Solventaş Terminali, dökme sıvı, varilli ve paketli kimyasalların ve petrol ürünlerinin depolandığı A Tipi Genel Gümrük Antreposu'dur. İnovatif yaklaşımı ile kendini devamlı olarak geliştiren Yılport Solventaş, yıllardır biriken deneyimini yeni teknolojilere sadece adapte olma değil aynı zamanda ön ayak olma becerisi ile birleştirerek her daim genç ve deneyimli bir şirket olmuştur. Her gün artan talepler karşısında her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutan Yılport Solventaş, hem Türkiye hem de Akdeniz’in öncü terminalleri arasında yer almaktadır. Bu yaklaşım ile Yılport Solventaş, endüstrinin standartlarını yükseltme hedefine her gün bir adım daha yaklaşmaktadır.

Yılport Solventaş, günümüzün en önemli serveti olan bilgiyi verimli olarak kullanarak; sağlık, emniyet, çevre ve güvenliğe öncelik veren bir kurumsal kimlik benimseyerek ve ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 18001 sertifikaları ile belgelendirilen hizmet anlayışıyla müşterilerinin güvenini kazanmıştır.

 

"GÜVEN" PETROKİMYA ENDÜSTRİSİ İÇİN ŞARTTIR

Kurulduğu günden bu yana, Yılport Solventaş, güvenin petrokimya endüstrisi için bir şart olduğunu bilmektedir. Terminal, hem yerel hem uluslararası şirketler tarafından kısa zamanda çevredeki en güvenilir terminal olarak benimsenmiştir. Türkiye’ye giriş ve çıkış yapan dökme sıvı, varilli ve paketli kimyasalların ve petrol ürünlerinin depolandığı A Tipi Genel Gümrük Antreposu, Marmara Denizi’nde İzmit Körfezi’nin Dilovası bölgesinde yer almaktadır. Rusya, Orta Asya Devletleri, Orta Doğu ve Balkanlara hızla ve kolayca ulaşım için ideal konumda bulunan Yılport Solventaş, hem yerel hem uluslararası firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Solventaş Terminali, kalite, insan sağlığı, iş yeri güvenliği ve çevre konularında sürekli iyileştirme politikasını benimsemiştir. Terminal ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Yeşil Liman belgelerine sahip olup, Üçlü Sorumluluk (Responsible Care) belgesini de imzalamıştır. Solventaş ayrıca, konusunda Terminal denetimlerini yerine getirmeye yönelik olarak çokuluslu kimyasal üreticileri tarafından kurulmuş olan CDI-T (Chemical Distribution Institute – Terminals) kuruluşunun üyesidir ve bu firmanın denetimi altındadır.

Solventaş terminalindeki tüm terminal operasyonları ve tanklar tamamen otomasyon ağına alınmış ve Solventaş çalışanları tarafından geliştirilen MIAweb sistemi sayesinde, terminal personeli, müşteriler ve diğer iş ortakları için sürekli ve eşzamanlı bilgisayarlı iletişim web ortamında sağlanmıştır.

Her çeşit dökme sıvı kimyasal, madeni yağ, mineral yağ, bitkisel yağ, gıda ürünleri, petrol ürünleri ve ihrakiye yakıtlarının depolanmasına yönelik olarak Solventaş, hacimleri 108 m3 ile 8.800 m3 arasında değişen otomasyon sistemi ile çalıştırılan, çıplak saç/paslanmaz saçtan mamul, içleri kaplamalı/kaplamasız, ısıtmalı/ısıtmasız özelliklere sahip toplam 217 adet ve 331.000 m3lük geniş bir tank kapasitesini müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi