Scenic Luxury Cruises & Tours, Scenic Eclipse’in suya iniş tarihinin 13 Nisan 2019 olarak değiştiğini duyurdu. 228 kişilik lüks geminin ilk olarak Ağustos 2018’de hizmete alınması planlanırken, bu tarih geminin inşa sürecinde yaşanan problemler dolayısıyla ileri tarihe ertelendi. Teslim tarihi Ocak 2019’a ertelenen Scenic Eclipse cruise gemisinin hizmete alınma tarihi ise 13 Nisan 2019 olarak değiştiği duyuruldu.   

 

Scenic’ten yapılan açıklamada, Scenic Eclipse'in inşa edildiği Hırvatistan'daki Uljanik Tersanesinde devam eden mali sorunlar nedeniyle işçilerin greve gitmesinin, geminin tamamlanmasını geciktirdiği bilgisi paylaşıldı. Greve giden uzman ekiplerin geçtiğimiz hafta işlerinin başına dönemlerine rağmen 6 haftalık bir zaman kaybı yaşandığı da belirtildi. 

 

Şirket yetkilileri, geminin bir an önce tamamlanması için işçiler, temsilciler ve Hırvat hükumeti ile temas halinde olduklarını açıkladı. Scenic’in çabaları sonucu 600’den fazla işçinin geminin tamamlanması için çalıştığı da söylendi. 

Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı

 

Rezervasyonu yapılan konukların ise mağduriyetlerinin giderileceği ve ücretlerinin ödeneceği belirtildi. Buna ek olarak seyahat için yeniden rezervasyon yapan misafirlere ise yüzde 25’lik bir kredi imkanı sağlanacağı belirtildi.

 

Scenic, ikinci gemisi Eclipse II'nin 2020'de hizmete girecek şekilde planlandığından da söz etti.

 

Kaynak: Cruise Industry News

Editör: Haber Merkezi