Rolls-Royce, mühendislik firmasının tam otonom gemiler inşa etme projesi için  İntel ile yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket (aynı isimde araba markalarından ayrılan), 2010'un başından bu yana özerk nakliye teknolojisi üzerinde çalışıyordu ve geçen sene , ilk açılmamış okyanus gemisi gemilerini 2025 yılına kadar başlatmak istediğini belirtmişti. Bu, bu yılın başlarında mürettebatlı gemiler için Akıllı Bilinçlendirme sistemini başlattı.

 

Intel Xeon Kullanılacak!

Sistem, hepsi merkezi bir program tarafından denetlenen bir kameralar ağı, LIDAR ve radardan oluşuyor. Makine görme algoritmalarını kullanarak, bu program diğer gemiler gibi engelleri arar ve ekip için otomatik uyarılar gönderir. Intel ile yaptığı yeni anlaşmanın bir parçası olarak, Rolls-Royce, şirketin bu ağdan (her gün 1 terabayt üretilir) ve Intel Xeon yongalarının işlenmesini sağlamak için şirketin 3D NAND katı hal sürücülerini kullanacak.

 

Rolls-Royce'un gemi istihbarat direktörü Kevin Daffey, “Temelde geminin gözleri ve kulakları” olacağınını belirtti. Rolls-Royce'ın Akıllı Bilinçlendirme sistemi, ekipleri yakındaki gemiler ve engeller hakkında anlatmak için birden fazla sistemden gelen verileri koordine ediyor. Akıllı Bilinçlendirme sistemi, ister gemicilik gemileri, yolcu gemileri, tankerler, isterse römorkörler olsun, yakındaki gemileri otomatik olarak sınıflandırabilir. Verileri birçok kaynaktan birleştirerek ve merkezileştirerek kötü hava koşullarında daha iyi bir görünürlük sağlar ve özellikle gemiler rıhtıma yanaşma gibi yakın bölgelerde gezinirken yararlı olmakta.

Husiler kasım ayından beri 86 gemiyi hedef aldı Husiler kasım ayından beri 86 gemiyi hedef aldı

 

Şu anda, bu sistem Japonya'da bir feribot da dahil olmak üzere bir kaç gemide test ediliyor ve Rolls-Royce daha çok satmaya başladı.

 

Bununla birlikte, Rolls-Royce için Intel ile olan bu ortaklık, Akıllı Bilinçlendirme sistemlerine güç sağlamak için gereken donanıma sahip ve sonuçta tam otonom gemiler yaratmaya başlıyor. “Bu yolculuk boyunca ilk adım,” diyor Daffey.

Editör: Haber Merkezi