Altın Küre Yelken Yarışı (Golden Globe Race) sırasında cumartesi günü Hint Okyanusu'nda geçirdiği kazada ağır yaralanan Hint denizci Abhilash Tomy, Pazar gecesi FPV Osıris isimli devriye gemisi tarafından kurtarıldı. 

Avustralya Yayın Kurumu haberine göre, kurtarma ekipleri çıkan fırtınada tekne direğinin kırılması sonucu sırtından ağır yaralanan ve Avustralya'nın 3 bin 200 kilometre açığındaki 10 metre uzunluğundaki teknesinde bekleyen 39 yaşındaki Tomy dün gece kurtarıldı.

Hindistan Ordusu'nda deniz komandosu olarak görev yapan Tomy, uydu telefonun kaza sırasında kırılması nedeniyle yetkililerle mesajlaşarak iletişim kurmuş ve "Yürümem oldukça zor. Sedyeye ihtiyacım olabilir. Teknenin içinde güvendeyim. Uydu telefonu çalışmıyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Avustralya ve Hindistan hava kuvvetlerine ait 2 uçak, pazar günü teknenin bulunduğu bölgede durum tespit uçuşu yapmış ancak Tomy ile irtibata geçememişti.

Dünyanın en zor yarışı

Karadeniz Ereğli'de denizde ceset bulundu Karadeniz Ereğli'de denizde ceset bulundu

Altın Küre Yelken Yarışı, uzun rotası ve ağır şartları nedeniyle dünyanın en zor deniz yarışı olarak biliniyor.

Dünyanın etrafını tek başına, karaya ayak basmadan ve iletişim hariç teknolojik araçlar kullanmadan dolaşarak yapılan yarış, 1968'den bu yana düzenleniyor.

Hint Abhilash Tomy ve farklı ülkelerden 18 denizcinin katıldığı yarış, 1 Temmuz 2018'de Fransa'nın Atlas Okyanusu kıyısındaki Les Sables d'Olonne şehrinden başlamıştı. Yarıştaki diğer denizciler, Hint Okyanusu'ndaki fırtınaya yakalanmamak için kuzeyden gitmeyi tercih etmişti.

Editör: Haber Merkezi