Nexus Maritime, sektöre kazandırdığı yenilikler ve sektöre verdiği bilgi akışı ile adından söz ettirmeye devam ediyor. The Maritime Hause (TMH) üyesi Nexus Maritime, Claim Handling’in her açısını İstanbul Kozyatağı Hilton’da gerçekleşrdiği seminerle ele aldı. Seminere, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Armatörler Birliği Başkan Vekili Cihan Ergenç, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve İMEAK DTO Meclis Katibi S. Barış Türkmen’in yanı sıra 200’ü aşkın davetli katılım sağladı.

Nexus Maritime, 29 Kasım 2018’de Istanbul  Kozyatagı Hilton otelinde ‘Handling Marine CLaims’ başlıklı bir seminer düzenledi. Nexus Maritime'ın düzenlediği ‘Handling Marine CLaims’ başlıklı semineri yoğun bir katılımla gerçekleşti. Nexus Maritime’ın düzenlediği ‘Handling Marine CLaims’ başlıklı seminer; 13:00 ile 18:00 saatlerinde gerçekleşti. Claim handling’in her açısı ele alınan seminerde hem danışman, hem adjuster hem de brokerlar sunumlar yaptı. Denizcilik sektöründen oldukça yoğun katılımda bulunulan seminer kokteyl ile sona erdi.

PSEFTELİS: ISM KODLARI

Nexus Maritime’ın seminerinde birbirinden önemli konular ele alındı. Ele alınan konuların ilkini George Pseftelis gerçekleştirdi. Pseftelis, “ISM Kodunun En Uygun ve En Etkili Bir Şekilde, Hasar Yönetim ve Liman Devleti Denetimlerinde Uygulanması” adı altında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Pseftelis, “Uluslararası ISM kodları 1993 Kasım’ında imzalandı. IMO tarafından birtakım prosedürlere bağlandı. Denizlerde meydana gelen kazaların kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmesi aslında ISM Kodu’nu daha önemli hale getirmiştir. Burada önemli bir konu da ‘İnsan Unsuru’dur. Yangınlar, kazalar, patlamalar gibi konularda an unsur insandır. Bunlar, insan hatasından meydana geliyor. ISM kodunda bütün türdeki gemiler bulunuyor. ISM, insan unsurunu hedef alan bir kod. Buna yönelik gemi eğitimleri veriliyor. ISM kodundaki gerekliliklerin yerine getirilmesi gerek gelecek nesiller gerekse de şu anki konjonktörde hepimiz için faydalı ve mutlaka olması gereken bir husustur” dedi.

 

MÜŞTEREK AVARYA’NIN PRENSİPLERİ

George Pseftelis’in sunumundan sonra Thanasis Avdimiotis, “Müşterek Avarya’nın Prensipleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Avdimiotis, “General Avarage, bir deniz mülkünün korunması amacıyla oluşturulur. Burada olağanüstü bir masraf içine girilmiş olması lazım. Fedakarlılık ve rizikonun söz konusu olması lazım. Sözkonusu masrafın belirli bir büyüklüğü aşmaması lazım. Sözkonusu işlemin genel güvenlik için yapılması lazım. Yapılan masrafların da herkese paylaştırılması gerekiyor. Bu durumlar riziko ve genel güvenliğin tesisi için gereklidir” dedi.

DENİZ SİGORTALARI

Bu sunumun ardından kısa bir ara verildi ve ikinci oturuma geçildi. Thanasis Avdimiotis’ten sonra Nicholas Tassios, “Armatör Adına Hasar Yönetimi İçin Genel Tavsiyeler/Prosedürler/Hasar Yönetimini Destekleyen Pratik Çözümler ve Bakış Açıları” adlı bir sumum gerçekleştirdi. Tassios, “Tekne ve makinalarla ilgili birtakım problemleri çözmekte yardımcı olacak etkenler bizim için önemlidir. Kapsamlı kayıplar konusunu bilmeliyiz. Sigorta konusunda mutlaka uzman kişiler ve kuruluşlarla çalışmalıyız. Denizciliğin sigortası çok iyi kritik edilmesi gereken bir konudur. İngiliz yasalarına göre sigortaları sadece ve sadece sigorta edilmiş durumlar kapsar. Rizikolar sigortalandırılmışsa burada sigorta ödeme yapar, ama sigorta altına alınmamışsa ödeme yapılamaz” dedi.

 

KISMİ HASARLARDA KABUL EDİLEBİLİR TAMİR MASRAFLARI

Nicholas Tassios’ın sunumundan sonra George Kastanas, “Kısmi Hasarlarda Kabul Edilebilir Tamir Masrafları” adında bir sunum gerçekleştirdi. Kastanas, “Burada asıl üzerinde durmak istediğim konu ‘makul’ kavramıdır. Makul ne demektir? Deniz taşıma sigorta yasasında makul ne demektir. Bunların bilinmesi bizlerin leyhine olacaktır. Gemi sahibi extra sapma ve tek bir sapma şeklinde yani 2 şekilde hak iddia edebilir. Geçici ve kalıcı onarımlar da onarımların bir başka özelliğidir. Tank temizliği ve gazın boşaltılması da bir diğer husustur” dedi.

BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli

OTMAR: KARŞILAŞTIRMADAN BİR VERİ ELDE EDEMEYİZ

George Kastanas’ın sunumunun ardından seminerdeki son sunumu Melis Otmar gerçekleştirdi. Otmar, “Katkılarımız/Hasar Brokerı’ın rolü/Önde gelen Sigorta Acentalarının (Market) karşılaştırılması ve koşulları/ P&I ve Tekne &Makina Sigortaları” konularında çok önemli bir sunum gerçekleştirdi. Otman, sigorta marketlerini karşılaştırarak çeşitli örneklerle konuyu daha somut hale getirdi. Otmar, “Deniz sigortası, bütün sigortaların anasıdır. Sigortalar, Avrupa’dan İskandinavya’ya ve Çin’e göre farklılık gösterir. İskandinav piyasası Londra kadar merkezi değildir. Çin piyasası diğer piyasalara oranla daha ucuzdur. Burada gemi sahiplerinin kararı da önemlidir” dedi.

 

Seminer sonrası bir araya geldiğimiz Adem Kocadağ, Erhan Esinduy, Serhat Barış Türkmen, Cem Melikoğlu, Cihan Ergenç, Ali Çakır ve Esin Topçu görüşlerini 7Deniz’le paylaştı.

 

ADEM KOCADAĞ: SEMİNERDE PRATİK BİLGİLER VERİYORUZ

The Maritime konseptiyle, 2 Yunan, 1 Türk olmak üzere hem ürün gamı olarak hem de hizmet sunma amacıyla sunmuştuk. Bu tür seminerlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 230 kişilik bir katılım oldu. Bu seminer, pratik bir ihtiyaçtan yaptık. O da nedir? Hasar yönetimi, hasarda süreç yönetimi ve armatörlerin bu hasarda zarar etmemeleri... En azından harcadıkları ücreti sigorta şirketlerinden tazmin etmeleri... Biz, Nexus Maritime olarak armatör adına hasar sürecini biz yapıyoruz. Biz, bu seminerle armatörlere pratik bilgi vermeyi amaçladık. Son 2 senedir görüyoruz ki maalesef bizim Türk armatörler bu tür kaza benzeri durumlarda zararlı çıkıyor. Burada bu işin nerede başladığını, nasıl yapıldığını, sigortaların neyi kapsadığını, bu işlerin ne şekilde, hangi süreçlerde ilerlediğini anlatıyor olacağız. Tecrübeleri burada Türk armatörlerle paylaşıyoruz ki bizim kendi armatörlerimiz de bu tür durumlarda ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Faydalı bilgileri burada katılımcılarımıza sunacağız. Maritme House ve Nexus Maritime olarak doğruyu, güzeli ve faydalıyı müşterilerimize sunmaya çalışacağız.

 

ERHAN ESİNDUY: ARMATÖRLERİMİZİN KAFASINDAKİ SORU İŞARETLERİNE CEVAP VERDİK

Amacımız, denizcilik şirketi için claim konusunda, sigorta konusunda armatörlerin başına kazalar geldiğinde yardımcı oluyoruz. Onların adına claimi yürütüyoruz. Çok teknik bir konu... Böylesine büyük bir kalabalığı bir araya getirebilmekten dolayı son derece mutluyuz. Bir claimin ne olduğu, sigorta konuları ülkemizde armatörlerimiz tarafından daha tam olarak kafalardaki yerini doğru bir şekilde alıp tanımlanmamıştır. Bu seminer, Türkiye’de alışılagelmiş bir durum değil. Biz, burada armatör adına doğru yönlendirerek profesyonel hizmetler veriyoruz. Bu ve benzeri konularda öncü olduk.

 

SERHAT BARIŞ TÜRKMEN: SEKTÖRÜN KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR SEMİNER

Çok önemli bir seminer, Sektörümüz, bu seminerden çok faydalanacak. Seminerin gerçekleşmesinde Adem Kocadağ’a teşekkür ederiz. Kendi alanında ihtisas yapmış, çok önemli altı kişiyi dinleme ve not alma, soru sorma şansı elde ettik. Sektörün kaçırmaması gereken bir seminer diye düşünüyorum.

 

CEM MELİKOĞLU: SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN BİR SEMİNER

Seminere özellikle katıldık. Türk denizciliğinde bu tür seminerler bir ilk. Çok faydalı ve verimli bir seminer. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Sektörümüzün bu tür semirlerden daha fazla faydalanmasını diliyorum.

 

CİHAN ERGENÇ: DÜNYAYLA REKABET EDEBİLMEMİZ İÇİN EĞİTİM SEMİNERLERİNİN DAHA ÇOK OLMASI GEREKİYOR

Çok güzel bir seminer. Bu seminerlerin sayısının artması lazım. Sektördeki eğitim açığı bu tür seminerlerle gideriliyor. Konuşmacılar çok güzel. Katılım yoğun. İçerik dolu. Eğitime ihtiyacımız var. Böyle eğitici, bilgiye daha duyarlı olması lazım. Erhan Bey’i çok takdir ediyorum. Türk denizciliğini, hızla değişen dünyada Yunanlı, Norveçli şirketlerle rekabet edebilir bir hale geritmek için bu tür eğitici seminerlere ihtiyacımız var.

 

ALİ ÇAKIR: SEKTÖRÜMÜZ ADINA ÇOK FAYDALI BİR SEMİNER

Bugünki konuşmacılar çok dolu, birikimli insanlardı. Konuşulan konular çok önemliydi. Semineri, sektörümüz adına çok faydalı buluyorum. Aynı zamanda bu seminer bir şans. Bizim Türk armatörlerimiz çok değişik bir yapıdadır. Biz, gemilerimizi kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Bu nedenle her şeyi kendimiz yapmak istiyoruz. Sigortacıları, brokerleri biz armatörlere tavsiye ederiz. Onlar kendilerine en yakın olanı seçerler.

 

ESİN TOPÇU: BİLGİ EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ

Bizim için çok faydalı oldu. Türk armatörlerinin birçoğu, poliçelerdeki eksikliklerin farkında değil. Burada bunu daha iyi anladık. Sektörümüzde bilgi eksikliği çok fazla. Türkiye’nin en önemli sigorta şirketlerinde bile bilgi eksikliği var. Gemi sigortası nasıl yapılır, bu sigortalarda neler var, neleri kapsar bunlar bilinmiyor Bu seminerle bunlar hakkında bilgi sahibi olduk.

7DENİZ ÖZEL HABER

Editör: Haber Merkezi