Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GİSBİR Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bakanlık yetkililerinin de katıldığı toplantıda bir araya gelindi. '58 bin dersliğe ihtiyacımız var' Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, GİSBİR Başkanı Murat Kıran'a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye'de ikili eğitiminin kaldırılmasına yönelik Başbakanımızın bir talimatı var. Çünkü daha kaliteli bir eğitime ancak ikili eğitimi kaldırarak ulaşabilirsiniz. 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. 47 bin derslik inşa halinde ve biraz açığımız var. O açığımızı kapatmak için İstanbul'dayız. İşte bundan dolayı da GİSBİR gibi kurumlara, Murat kardeşime ve onun çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah biz eğitim sorununu çözdüğümüzde daha iyi yetişmiş insanlar da sizlerin tersanelerinde ve gemilerinde çalışacaklar. O yüzden diyoruz ki her şeyin başı eğitim.' Hedef, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmak Bakan Yılmaz, eğitim konusunun üzerinde öncelikli durduklarını belirterek, 'Bugün biliyorsunuz ki Türkiye'nin en önemli ve en öncelikli konusu eğitim. Türkiye eğitimde çok iyi bir noktada. Beşeri sermayesi iyi bir noktada. Türkiye, beşeri sermayesini kendine güç olarak dönüştürmeyi başarabilmiş dünyadaki ender ülkelerden biridir. Peki neden hala gayret ediyoruz? Çünkü bulunduğumuz noktayla yetinmiyoruz da ondan. Türkiye bugün satın alma gücü paritesi bakımından dünyanın 13. büyük ülkesi. Cari fiyatlarla 16-17. büyük ülkesi. G-20'nin de üyesi. Ama diyoruz ki bu bize yetmez.

Ne yapmak lazım?

Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birisinin içerisinde girebilmek lazım. Bunun içinde eğitimimizin kalitesini daha da yükseltmeliyiz. 81 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birisine fırsat eşitliği temelinde bir eğitim sağlamımız lazım' Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise böyle hayırlı bir işe şahit olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Bak, 'Hayırlı bir iş ve biz de burada buna şahit oluyoruz. Germi inşa sanayicilerimize bol kazançlar diliyorum. Sektör inşallah daha da iyi yerlere gelir' ifadelerine yer verdi. 'Bugün startı verdik' GİSBİR Başkanı Murat Kıran, sektör ayırt etmeden eğitme destek vereceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bugün iki Bakanımız Genel Merkezimizi ziyaret etti. İki Bakanımız da denizci. İkisi de evine geldi diyebiliriz.

Tabi uzun zamandır beraberdik. Gemi inşa sanayicileri olarak dirsek dirseğe çok çalışmışlığımız var. Güzel bir projeleri var ve bu projeleri devam ediyor. Bakanımızın kendisi de ifade etti. Okullarda bir derslik açığımız varmış. Bu vesileyle bu açığı tamamlamaya gayret ediyoruz. Biz de üstümüzde düşen görevi yerine getirmek için bugün startı verdik. Ön protokol imzasını bugün attık. 32 derslikli bir okul yapıp bağışlamayı planlıyoruz. Toplantıya Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız da iştirak ettiler. Kendilerinin de olumlu görüşleri var. Her ne kadar global ekonomik kriz devam etmekteyse de özellikle bizim sektörümüzde... Lakin biz daha çok yeni pazarlar arayarak, daha niş işler yaparak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Kolay olmuyor. Tabi ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar var bunların farkındayız.

Sayın Bakanımız da ifade etti. Bunlarla yılmadan mücadele edeceğiz ve üstümüze düşeni yapacağız. Her sektörde eğitim lazım. Dolayısıyla gençlerimiz, çocuklarımız iyi eğitildiği takdirde gelişebiliriz. Ne diyoruz? Her sektöre bizlerden daha iyi elemanların takviyesiyle gelişiriz, yolumuza devam ederiz. Dolaysıyla eğitimin sektörü olmaz. Eğitim eğitimdir. Her sektörü yakından ilgilendirir. Bu vesileyle Sayın Bakanlarımıza bize böyle bir fırsatı verdikleri için de ayrıca teşekkür ediyoruz. En yakın zamanda da planlarımızı yapacağız ve bitireceğiz yüzümüzün akıyla.' Protokol imzalandı Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve GİSBİR arasında yapılması planlanan 32 derslik bir ilköğretim okulunun yapımı için protokol imzalandı. Görüşmeler sonrası Murat Kıran, Osman Aşkın Bak ve İsmet Yılmaz' anı olarak hediye takdim etti.

7DENİZ

Editör: TE Bilisim