Med Marine’in, Ereğli Tersanesi’nde inşa ettiği MED XXIX isimli römorkör, şirketin Dilovası-İzmit Körfezi operasyon bölgesinde hizmete alınıyor.

Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, gruba ait Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa ettiği EREĞLİ 60 proje numaralı, MED XXIX isimli ASD  tipi römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor.

 Altılı RAmparts 2300-MM 50 TBP römorkör serisinden filoya katılan altıncı römorkör olan MED XXIX,  Robert Allan tarafından Med Marine’e özel dizayn edilmiş olup; 23 metre boyunda, 10,9 metre genişliğinde ve 4,4 metre derinliğindedir.

Azimut pervane sistemi ile donatılı römorkör, 2 x 1.380 bKw gücünde iki adet CAT 3512 dizel ana makineye sahiptir. İki adet CAT C4.4 jeneratör sistemi römorkör servisleri için toplamda 2 x 86 ekw elektrik üretir.  FI-FI E notasyonuna haiz römorkör, iki adet Schottel SRP1515 FP (Fixed Pitch Propeller) pervaneye sahiptir.

Serinin diğer römorkörlerinde olduğu gibi THR Marine (SEC Groningen) tarafından Med Marine için özel üretim olan ön çeki vinci 300kN çekme ve 1300kN tutma gücüne sahiptir.

Dünyanın ilk otonom sıfır emisyonlu feribotları Türkiye'de üretilecek Dünyanın ilk otonom sıfır emisyonlu feribotları Türkiye'de üretilecek

Römorkörün klas notasyonları aşağıdaki gibidir:

RINA C   HULL   MACH   AUT-UMS, FIREFIGHTING SHIP E WITH WATER SPRAY, UNRESTRICTED NAVIGATION, GREENSTAR 3, MLC DESIGN

Editör: Haber Merkezi