12. Mavi Bayrak Eğitim Semineri, 12 Aralık Çarşamba günü Kuşadası’nda başlayacak. Üç gün sürecek seminer sonunda eğitime katılan 100’ün üzerindeki katılımcıya yerel Mavi Bayrak Eğitim Sertifikası verilecek. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı TÜRÇEV tarafından 8’incisi düzenlenecek olan Mavi Bayrak Eğitim Semineri Çarşamba günü (12 Aralık 2018) Aydın Kuşadası Pinebay Otel’de başlayacak. Seminer’e ülkemizde Mavi Bayrak Programı’nı destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu-TSSF, WWF Türkiye yetkilileri katılacak.

15 İLİMİZ, 36 BELEDİYEMİZ KATILACAK

"Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı" "Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı"

Toplantıda, 15 kıyı ilimizdeki 36 belediye, 7 turizm birliği ve yerel derneği temsil eden 100'ün üzerindeki katılımcıya üç gün sürecek eğitimin sonunda ‘Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ verilecek ve kurumu adına yöresinde bu görevi yürütecekler. 1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında Türkiye 2018 yılı itibariyle 459 plaj ve 22 marina, 10 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye bu yıl 50 ülke arasında dünyada 3. sırada yer aldı. Ülkemizde dünyadaki plaj ve marina Mavi Bayrak toplamının yüzde 11’i dalgalanıyor. Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan kıyı bölgelerimizde TÜRÇEV tarafından belirlenen kurum ve kuruluşlar, yerel sorumlu olarak çalışmalara katkıda bulunuyorlar. Bunların büyük bir çoğunluğu belediyeler olmakla birlikte geriye kalan kısmı da sivil toplum kuruluşları veya konaklama tesislerinde oluşuyor. Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu, bölgesindeki Mavi Bayrak ödüllü veya aday plajlar-marinalar ile ilgili çalışmaları TÜRÇEV işbirliği ile yürüten yerel sorumlu kuruluş tarafından görevlendirilmiş yetkili kişiler olarak dikkat çekiyor. Konu ile ilgili olarak TÜRÇEV yönetim kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, şınları söyledi: ‘’Vakfımız ulusal sorumlu kuruluş olarak uluslararası alanda ödüllü plaj ve marinalarımızın standardının diğer ülkelerden daha yüksek olmasına özen göstermektedir. Bu hedefe yöresel destekle daha iyi ulaşılabileceğine inanmaktadır. Yerel Sorumluların Mavi Bayrak hakkında güncel bilgilere sahip olmaları, kıyı yönetiminde önem arz eden kritik konularda uzmanlar aracılığı ile bilgi edinmeleri, yöresinde örnek uygulamaları yürüten yerel sorumluların deneyimlerinden faydalanmaları ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması amacıyla ulusal düzeyde yılda bir defa düzenlenen eğitim semineri Vakfımızın en çok önem verdiği etkinlikler arasında yer almaktadır.‘’ TÜRÇEV’in yürütmekte olduğu Çevrenin Genç Sözcüleri Programı kapsamında da İstek Kuşadası Okulları öğrencileri, bu eğitime katılarak program süresince gözlemlerini kayıt altına alarak röportajlarını gazete haberine dönüştürecekler. Seminerde “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Mavi Bayrak Çalıştayı” da düzenlenecek. Eğitimin son günü, Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası Mikrominyatür Müzesi’ne bir gezi düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi