Küresel ısınmanın nasıl 1,5°C derece ile sınırlanabileceğine dair kamuoyuna ve hükümetlere yol gösterecek olan özel rapor hükümetlerin onayına sunulacak.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), küresel iklim değişikliğinin etkilerini ve engellemek için ne kadar sürede ve ne kadar miktarda seragazı azaltımı yapmamız gerektiğini gözler gönüne sererek küresel ısınmanın nasıl 1,5°C derece ile sınırlanabileceğine dair kamuoyuna ve hükümetlere yol gösterecek 1,5°C Küresel Isınma Özel Raporu metnini onaylamak üzere 1-5 Ekim tarihlerinde, Güney Kore’nin İncheon kentinde toplanıyor.

Paris Anlaşması çerçevesinde taahhüt edilen ilk çalışmalarından biri olacak bu rapor, 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında hükümetler tarafından tartışılıp onaylandıktan sonra, 8 Ekim 2018’de Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’de Güney Kore’de yapılacak bir basın toplantısı ile açıklanacak.

RAPOR TÜRKİYE İÇİN DE ÖZEL BİR ÖNEME SAHİP

Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

Aralık 2015’te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) kapsamında hazırlanması kararlaştırılan bu Raporun son taslağı Türkiye’nin de aralarında bulunduğu UNFCCC tarafı ülkelere gönderildi. Türkiye’nin tümü için 5 derecelere varan sıcaklık artışı ve Türkiye’nin Güney ve Batı kesimleri için 30’lara varan yağış azalması öngörülüyor. Bu anlamda rapor ülkemiz için de oldukça önemli bir anlam taşıyor

Editör: Haber Merkezi