28 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyaretlere Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Burak Akartaş, Fatih Yıldız, Metin Şener, Mahmut Turan ve Dernek Müdürü/İK Danışmanı Tibet Özay katılım sağladı.Heyetin Kocaeli’deki ilk durağı Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi oldu. Meclis Başkanı Kürşat Bal ve Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel Deniz Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında KOSDER yönetimini bilgilendirdi.

 

Sıkıntıların çözülmesi için ortak çalışma yürütülmesi önemli

Başkan Doğusel, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek KOSDER’in Türk denizcilik sektörünün sorunlarının çözümü adına önemli bir rolü olduğunu ifade etti. Koster Yenileme Projesi’ne de değinen Başkan Doğusel, Türk kosterlerinin yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, yenilenecek kosterlerin bağlama limanının Kocaeli olması önerisinde bulundu.Aynı zamanda denizci ülke olma yolunda aşama kat edilmesi gerektiğini de vurgulayan Doğusel, sokaklara denizi çağrıştıran isimlerin verilmesi konusunda Kocaeli’de çalışma yürüttüklerini belirtti.Kabulde, Kocaeli ve Körfez limanlarına sıkça sefer yapan kosterlerin karşılaştıkları sıkıntıların çözülmesi noktasında Liman Başkanlığı ile ortak çalışma yürütülmesinin önemine de dikkat çekildi.

 

"Denizciliğimize ivme kazandırma adına beraber mücadele etmeye hazırız"

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş da başarılı çalışmalarından dolayı Kürşat Bal ve Vedat Doğusel’i tebrik ederek sözlerine şöyle devam etti: “Türk denizciliği için büyük önem arz eden Kocaeli’de yapılan çalışmaları yerinde görmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bizler de KOSDER olarak bu birlikteliğin bir parçası olmaya ve denizciliğimize ivme kazandırma adına beraber mücadele etmeye hazırız.”Kocabaş, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek Doğusel ve Bal’a plaket takdim etti. Heyet ayrıca Deniz Ticaret Odası’nın yeni yapılan binasını gezdi ve hayırlı olsun dileklerini iletti.KOSDER yönetiminin bir sonraki durağı ise Kocaeli Liman Başkanlığı oldu. Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu ve Liman Başkan Yardımcısı Önder Eyigün KOSDER yönetimini makamlarında ağırlayarak gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. KOSDER’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Müftüoğlu sektör paydaşlarıyla el ele vererek sorunların üstesinden gelinebileceğinin altını çizdi.Heyet aynı zamanda Kocaeli Gemi Acenteleri Derneği (KOGAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Alponat ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Onursan'dan semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği Onursan'dan semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği

Editör: Haber Merkezi