Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, İstanbul'ın işgali sırasında, İngiliz donanması için "Geldikleri gibi giderler" sözü, o döneme ilişkin tarihe altın harflarle yazılan sözlerden biri. Atatürk o sözü, Kartal İstimbotu'nun güvertesinde söylemişti. Tarihi İstimbot restore edildi ve Deniz Kuvvetleri'ne törenle teslim ediliyor. 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’un işgal edildiği 13 Kasım 1918 tarihinde güvertesinde "Geldikleri Gibi Giderler!" diyerek Kurtuluş Savaşı’nın ilk işaretini verdiği Kartal istimbotu’nun restorasyonu tamamlandı.

Gemi, Kartal İstimbotunu Kurtarma ve Yaşatma Platformu tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılan törenle teslim edildi. Tuzla Çiçek Tersanesi’nde düzenlenen törene Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Tayyar Ertem, Kartal İstimbotu Kurtarma ve Yaşatma Platformu Başkanı Amiral Cem Gürdeniz, Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, Uzmar Yönetim Kurulu Başkanı Altay Altuğ, Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Tuncer, Kartal İstimbotu Restarasyon Başkanı Kaptan Levent Akson ve çok sayıda davetli katıldı. 

Orka Gıda'dan Nebizade Konağı'nda iftar yemeği Orka Gıda'dan Nebizade Konağı'nda iftar yemeği

Editör: Haber Merkezi