HOPAPORT, hizmet içi eğitimlere ara vermeden devam ediyor. İSG ve Tehlikeli Atıklar konularında verilen eğitimlerin ardından bu kez de HOPAPORT İş Güvenliği Uzmanı Emine Gümüşkaya tarafından organize edilen Genel Müdür Meriç Burçin Özer ve bölüm müdür ve çalışanlarının katıldığı eğitimde kurumsallaşmanın en önemli ayaklarından olan risk analizi, insan kaynakları, satın alma ve yönetim biçimleri konusunda danışman firma ZESKO danışmanlarından Z. Selin Kobul eğitim verdi.

EĞİTİMLERİN ÖNEMİ ARTIYOR

HOPAPORT’ta her geçen gün kurulan bütünleşmiş yönetim sisteminin iyiye yönelmenin güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Kobul, “Eğitimin amacı konusunda da bu gelişmeye paralel ISO 9001 kalite iç tetkik eğitimlerinin bir parçasıdır. Etkili çözümler ile uzun vadeli çözüm ortaklığına dayanan ilişkiler kurmak, güvenilir ve saygın bir şirket olarak sektörde yer almak, müşterilerin organizasyonel insan kaynakları yönetimi bir firmanın bel kemiği olup işletme başarısındaki en önemli yapı taşlarından biridir. Vizyoner ve sürdürülebilirliği olan işletme belli başlı süreçler oluşturarak buna uygun planlama yapabilmeli ve süreçleri yönetebilmelidir. Bu sebeple İnsan Kaynakları fonksiyonları ile alakalı çeşitli ve kapsamlı eğitimlerin önemi her geçen gün artmaktadır” dedi.

TEMEL AMAÇ, RİSKLERİN KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli

Kobul, eğitimde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kurmak isteyen kuruluş çalışanlarını temel kavramlar ve standart kuralları hakkında bilgilendirmek, kuruluşlarda ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi’nin uygulanması için bir strateji oluşturulması ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardına göre Kalite Yönetim Sistemi’nin kurulması ve sürekli geliştirilmesi için gerekli olan bilgilerin kazanılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi. Z. Selin Kobul, HOPAPORT’un güçlü yönlerinin iyi değerlendirilmesi, zayıf yönlerinin iyi tespit edilmesi ve buna çözüm üretilmesi, risklerin kazanca dönüştürülmesi bu eğitimin temel amaçlarının başında geldiğini söyledi.

 

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ

İnsan Kaynakları Yönetiminin bir firmanın bel kemiği olduğunu söyleyen Kobul, satın alma işletme başarısındaki en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek “Vizyoner ve sürdürülebilirliği olan işletme belli başlı süreçler oluşturarak buna uygun planlama yapabilmeli ve süreçleri yönetebilmelidir. HOPAPORT bu konuda oldukça önemli yollar almıştır” dedi. Kobul, kurumsal firmalarda satın alma Departmanında çok önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek üretim yönetiminde ve verim hesaplamada işletme faaliyetlerinin değerlendirilmesi, neden sonuç analizleri ve alınacak önlemlerin ve iyileştirmelerin saptanması, çalışanlardan yüksek verim alma yöntemlerinin tanıtılması ve uygulamaya geçirilmesinin yolları bu eğitimde iş hayatından gelen deneyimler paylaşılarak eğitime katılanlara detaylı bilgilerde eğitim süresince katılımcılara anlatıldı.

 

“BİZ KENDİMİZİ YARINA HAZIRLIYORUZ”

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan Genel Müdür Meriç Burçin Özer, “HOPAPORT olarak zor olanı başarmanın yolları da bu tür eğitimlerin sürekliliğinden geçmektedir. Muhasebe, İK, İSG, Lojistik, Operasyon, satın alma departmanlarımızın yaptığı çalışmalarda noksan kalan çalışmalar, riskler ve riskleri kazanca dönüştürme, yeni projeler üretmede düşünce düzeyinde bu departmanlarda çalışanlarımızın ufkunu genişletmede bu eğitimler katılanlar açısından birer kazançtır. HOPAPORT olarak biz kendimizi yarına hazırlıyoruz, Noksanlarımızı tamamlıyoruz, aniden doğabilecek büyük kapsamlı bir operasyonu ve iş potansiyeline cevap verebilme de ve bu operasyonların Hopa Limanına getirilmesinde işte bu eğitimler hayati derece de önem kazanmaktadır. Eğitimlerimiz devam ediyor ve edecekte. Sayın Z. Selin Kabul ve eğitime katılan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi