HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer konuyla ilgili verdiği bilgide “Hopa’ya serbest bölge yapılması için gerekli olan altyapı çalışmalarına başlanmış olup konu ile ilgili kamu kurumları ile görüşmelere başlanmıştır. 2019 yılında Hopa Limanı’ndan yeni yerine taşınacak olan balıkçı barınağı doldurulup 50.000 metrekare dolgu sahası yapılarak bu bölgenin de serbest bölge olarak kullanılması projesi için araştırmalara devam ediyoruz” dedi.

 

HOPA TSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK “BÖLGE İŞ DÜNYASI NEFES ALACAKTIR”

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek’te konuyu yakından takip ettiklerini, yıllar önce konunun gündeme geldiğini ama şartların uygun olmamasından dolayı proje dosyasının rafa kaldırıldığını söyledi. Akyürek “İlçemizin gerçekten ihtiyacı olan Balıkçı Barınağı projesinde nihayet sona yaklaşıldı. Yeni Balıkçı Barınağının tamamlanması ardından Hopa Limanı sahası içinde atıl kalacak olan 50 bin m2’lik alanın dolgusu ile kazanılacak alan ülke, bölge ve Artvin İş dünyasına hizmet edecek olan Serbest Bölge, için kullanılmaya müsait hale getirilecektir. Biz projenin HOPAPORT Genel Müdürü Sayın Meriç Burçin Özer’le takipçisi olmaya devam ediyoruz” dedi.

ARİAD BAŞKANI SEÇİM ALTUNKAYA “ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ”

Artvin İşadamları Derneği Başkanı Seçim Altunkaya’da konu hakkında yaptığı açıklamada ARİAD Yönetimi olarak Yönetim Kurulu toplantılarında konuyu gündemlerine taşıdıklarını ifade ederek “HOPAPORT Liman sahası içinde dolgu yapılacak olan bölge, ülkemiz iş dünyasına hizmet verecek olan Serbest Bölge olarak değerlendirilmelidir. Bu konuda girişimde bulunan gerek HOPAPORT, gerek Hopa TSO’ya her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Artvin ekonomisini bir bütün olarak değerlendirdiğimizde gelecekte ufukta çok parlak gelişmeler olacağını görüyoruz. Artvin iş dünyası olarak bugünden kendimizi geleceğe hazırlamak ve tüm ilişkilerimizde firmalar düzeyinde kurumsallaşmayı öncelik hedefimiz yapmalıyız” diye konuştu.

Samsun Limanı kruvaziyer ve yat limanına dönüşecek Samsun Limanı kruvaziyer ve yat limanına dönüşecek

Editör: Haber Merkezi