TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 64. kuruluş yıldönümünü kutladığı Geleneksel Oda Gecesi, 15 Aralık 2018 Cumartesi akşamı Titanic Business Otel Kartal’da gerçekleşti. Oda Gecesi'nde görüşlerini aldığımız TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Salih Bostancı, tarih boyunca medeniyetlerin gelişmesindeki en büyük rolün, gemicilik ve denizciliğin gelişmesinden kaynaklandığına, bunun da akabinde gemi mühendisliğinin önemini birkez daha ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Bostancı, “Bu mesleği ileriye taşıyan bir kurum olarak hem Odamıza hem mesleğimize hem de bu mesleğin eğitimini alan öğrencilerimize sahip çıkmalıyız” dedi.


Oda Gecesi'nde 7Deniz'e değerlendirmelerde bulunan TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Salih Bostancı, tarih boyunca medeniyetlerin gelişmesindeki en büyük rolün, gemicilik ve denizciliğin gelişmesinden kaynaklandığına, bunun da akabinde gemi mühendisliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğuna vurgu yaptı. “Gemi mühendisliği birçok disiplinleri içeren bir meslek grubu olduğu için bugün gemi mühendisleri, denizcilik sektörü başta olmak üzere birçok sektörde aktif olarak hizmet etmektedir” diyen Başkan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Odamızın 64. kuruluş yılını kutladığımız gecemizle haftamızı taçlandırdık”

“Gemi Mühemdisleri Odası 11 Aralık 1954 yılında kurulan Türkiye'nin ilk meslek odasıdır. 11 Aralık tarihini alan haftayı da her yıl Gemi Mühendisleri Haftası olarak kutlamaktayız. Bu hafta kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz öğrenci çalıştayımızı bu yıl ilk defa Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdik. Daha sonra hafta kapsamında elektrikli gemi, uluslararası balast suyu kuralları, uluslararası emisyon ve baca gazı yıkama sistemleri hakkında teknik paneller düzenledik. Bu gece de mesleğimizde 25'inci, 40'ıncı, 50'inci ve 60'ıncı yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketleri verildi ve Odamızın 64. kuruluş yılını kutladığımız gecemizle haftamızı taçlandırdık. Bugün gecemizde, üyemiz olan TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım'ı ve Sayın Ahmet Arslan'ı misafir ettik. Odamızın 64. yılı kutlu olsun, daha nice uzun yıllar başarılara imza atarak ilerleyeceğimiz yıllarımız olsun.”

DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi

 

 

Ülke olarak milli ve yerli ürün yapma amacımız var”

Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğu ve Türk denizciliğinin dünya denizciliğinde yer almayı, uluslararası standartlara ulaşmayı hedeflediği göz önünde bulundurulduğunda, gelecekte bu meslekte nitelikli gemi mühendisine ihtiyacın artabileceğinin de düşünüldüğüne dikkat çeken Salih Bostancı, “Ülke olarak milli ve yerli ürün yapma ihtiyacımız var. Bunu uzun süreden bu yana gerçekleştiremedik. Çünkü tasarımını ve inovasyonunu yapmadığınız bir ürün sizin değildir. Deniz Ticaret Odası Başkanımız Tamer Kıran Bey de konuşmasında, tasarım yarışmalarında 'geleceğin gemileri' konseptiyle ilerlersek sektöre kazanımlarının çok olacağına değindi. Bizler de tasarım yarışmaları ve öğrenci çalıştayları ile gençlerimize tasarım yapmayı, inovatif olmayı öğretmek için çalışmalarımızı sürdürecek, Gemi Mühendisleri Odası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Düzenlediğimiz öğrenci çalıştaylarımızla da gençleri bir araya getirmeye, onların birlikte projeler üretmesine vesile olmaya ve ortak paydada buluşmasını sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Sahip çıkmalıyız”

“Bu mesleği ileriye taşıyan bir kurum olarak hem Odamıza hem mesleğimize hem de bu mesleğin eğitimini alan öğrencilerimize sahip çıkmalıyız” diyen Salih Bostancı, gemi mühendisliğinin severek isteyerek yapılacak bir meslek olduğunu üstüne basarak dillendirdi.

 

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi