Türk Denizcilik sektöründe ve küresel düzeyde hizmet veren Eskomarine, mükemmeliyetçi ve çevreci anlayışıyla fark yaratmaya devam ediyor. Hizmetlerine her gün bir yenisini ekleyen firma, yenilikçi ve uzman ekibiyle büyük bir titizlikle çalışarak yüksek standartlara ulaşmayı hedefliyor.

 

Verimlilik artışı ve tasarruf sağlıyor

 

Eskomarine bünyesinde faaliyet yürüten ESKOCOAT Boya Danışmanlık Merkezi, boya konusunda her kademede (uygulama-satış-pazarlama-satın alma) görev almış, konusunda uzman kadrosuyla müşterilerinin beklentisine ve bütçesine uygun boya seçimi ve en doğru uygulama yöntemi konusunda hizmet veriyor. Müşterilerinin bu süreçteki bütün ihtiyaçlarını belirleyerek fayda sağlamayı hedefleyen ESKOCOAT Boya Danışmanlık Merkezi, 100 milyon dolarlık pazarda ortalama yüzde 15’lik verimlilik artışı ile 15 milyon dolarlık tasarruf sağlamayı hedefliyor.

 

 

Profesyonel analiz ile başlayan süreç butik çözümlerle devam ediyor

 

Boya seçimi, mevsimsel etkileri, uygulamanın fiziki koşulları, zaman, performans, bütçe, üretici garanti formları vb tüm kriterleri “yalnızca müşteri ve çıkarlarını koruyacak şekilde” yapmaya özen gösteren ESKOCOAT Boya Danışmanlık Merkezi, müşterinin isteğine ve yapacağı yatırım miktarına bağlı olarak beklentilerinin ve problemlerinin profesyonel olarak analizi ile başlayan, özel butik çözüm ve önerilerle devam eden ve en sonunda sahada mükemmel bir uygulama ile sona eren bir zincir şeklinde süreci yönetiyor.

 

Müşterilerinin çıkarlarının maksimum seviyede koruyor

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

 

Boya konusunda A’dan Z’ye her gemi için ayrı olmak üzere butik, teknik analiz ve ihtiyaç çalışması yaparak, fiyat, kalite, garanti ve performans takibi konusunda full paket hizmet sunan ESKOCOAT Boya Danışmanlık Merkezi, 60 aylık performans beklenen bir havuz bakım boya değerlendirmesinde, “Ön hazırlık / Bütçe analizi ve teklif / Armatör adına boya enspektörlüğü / Operasyonel Performans takibi/ Garanti uygunluk ve olası hasar(Claim)/Zayıf Performans Takibi” alanlarında kapsamlı ve titiz bir çalışma yürütüyor. Özellikle ‘claim’ konusundaki danışmanlık hizmetiyle müşterilerin çıkarlarını maksimum seviyede korumak için hasara neden olabilecek durumlardan ve yaklaşımlardan tedarikçilerin daha en başta kaçınmasını sağlamayı hedefliyor.

 

Yeni İnşa Projelerde ‘Tüketim-Bütçe Kontrolü önemli bir safha’

 

Tersanelerin boya seçimi yaparken en önemli kriterlerinin verimlilik olması gerektiğini belirten Eskomarine Kurucu Ortağı Adem KOCADAĞ, günümüzde birçok tersanede bu yönde çalışmalar yürütüldüğünü, ancak yüzlerce ürün seçiminden sorumlu bir departmanın veya çalışanın, boya seçiminde uzman olmasının beklenemeyeceğini kaydederek, “Boya seçimiyalnızca bir marka veya ürün seçiminden ibaret değil. Örneğin ‘tüketim-bütçe kontrolü’ de önemli safhalardan biri. Olaya verimlilik bazlı bakmazsak, bir kriteri doğru yaptığımızı zannedip diğerlerinde hata yapma olasılığımız artar. Tersane için yeni inşa projenizde seçeceğiniz boya, sistem ve dolayısıyla firma, istenen taş işçiliğini, yüzey hazırlığını, boya uygulama zaman ve maliyetlerini, kapalı alanları verimli kullanmanızı, müşteri memnuniyetinizi, projenin kârlılığını, şirket imajınızı olumlu veya olumsuz etkileyebilir” dedi.

 

 

‘Amacına uygun seçilmiş boya sistemi maliyet değil, kazançtır’

 

Gemi boyalarının yalnız estetik, antikorozif koruma, fouling önleyici...vs olmadığına tüm bunların bir bütünü olduğuna işaret eden KOCADAĞ, “Örneğin; şu anda yakıt fiyatlarının kademeli şekilde artmasının da etkisiyle global olarak kullanımı artan silikon bazlı veya diğer gelişmiş fouling önleyici sistemlerle, armatörlerimiz, gemi tipine göre değişmekle beraber ideal şartlarda standart ürünlere kıyasla yüzde 4-6’ya kadar yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Armatör firmalardan piyasadaki klasik/standardantifouling sistemlere göre, 60 aylık performans için, toplamda yaklaşık iki kat yatırım yapması beklenirken, bu gelişmiş sistemleri seçtiklerinde ve usulüne uygun uyguladıklarında yatırımın geri dönüş süresi gemi tipine göre değişmekle beraber 12-18 ay olmakta, kalan 48-42 ayda sözünü ettiğimiz yüzde 4-6’lık tasarrufları,sefer yakıt sarfiyatlarında görebilmektedirler. Özetle, doğru kriterler ile süzgeçten geçirilerek amacına uygun seçilmişbir boya sistemi, aslında bir maliyet değil kazanç olarak geri dönebilmektedir. Tersi ise hem alımda, hem uygulamada, hem de operasyon sırasında, armatöre çok büyük maliyetlere neden olabilmektedir. Görünürde ekonomik gelen yanlış seçilmiş boya ve dolayısıyla bütçesi, daha ilk aşamada tersanede yapılacak extra yüzey hazırlığı isterleriyle raspa ve uygulama maliyetlerinin, kriterler doğru seçilmemişse kesinlikle boya bütçesinin, havuzdakalış süresinin,sualtındaiseyakıt tüketiminin,suüstüise bakım onarım masraflarınınartmasına neden olacağı gibi, bir sonraki havuz periyodunda yeniden gereksiz ekstra yüzey hazırlığı, antikorozif ürünlerin alımı, zaman kaybı, gereksiz yüksek boya bütçesi vs gibi birçok tahmin edilemeyen,katlanan masrafları işletmecinin sırtına yükleyecektir” ifadelerini kullandı.

 

Fiyat, Kalite, Garanti ve Performans Takibi, full paket hizmet

 

Gemi boya sektörünün “basit bir tedarikçi-alıcı ilişkisinin” ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran KOCADAĞ, şöyle devam etti: “Taraflar birbirine ‘çözüm ortağı’ olarak yaklaşmalıdır.Çünkü boya salt bir meta değil, tam aksine armatör, tersane vb. alıcıların kazançlarını direkt olarak etkileyen bir “çözüm” olmalıdır.Bu yaklaşım her iki tarafa da popüler tabirle “kazan-kazan”ı sağlayacaktır.Firmaların karşılıklı birbirlerini eğitmeleri, daha iyi anlamaları, bu işbirliğinin verimliliğini kesinlikle artıracaktır. Farklılık yaratmak isteyen ve devamlı gelişmeyi, verimliliği artırmak amacında olan ESKOCOAT Boya Danışmanlık Merkezi’de tam burada devreye giriyor. Bu anlamda değerli müşterilerimizden, çözüm ortaklarımız ve müşteri adaylarımızdan beklentimiz; bize, istek ve beklentilerini karşılamak ve bunu teknik ve saha uygulamalarıyla nasıl karşılayacağımızı anlatmak için, her projeleri için zaman ayırmalarıdır. Sonuçta bu prosesten her iki tarafta kazançlı çıkacaktır.

 

İşin başında doğru planlama için zaman ayırmak, işin sonunda plansızlıktan dolayı zaman ve para kaybından her zaman daha doğrudur.

 

Yeni gemi inşasında örnek ülkeler, Japonya ve Kore modellerininbaşarı sırrı ‘planlama’ ve her zaman ve sürdürülebilir ‘verimlilik artışı’ndan geçmektedir. Çözüm ortaklarımızla, boya seçim/alım süreci “öncesi” planlamadan başlayıp, satın alma, uygulama, performans takibi ve beklenen performans süresi sonunda elde edilen sonuca göre yaptırımlara kadar süren uzun bir yolculuğa beraber çıkacağız.Her bir gemi için ayrı olmak üzere, butik, teknik analiz ve ihtiyaç çalışması yapılarak, müşterilerimize fiyat, kalite, garanti ve performans takibi konusunda full paket bir hizmet sunulmaktadır” diye konuştu.

 

Detaylı bilgi, istek ve her türlü görüşleriniz için : Adem KOCADAĞ

ESKOCOAT Boya DanışmanlıkMerkezi/Coating Consultancy Center (CCC)0541 494 62 88 / [email protected]

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi