Zonguldak Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ulaştırma Altyapı 13. Bölge Müdür Vekili Erdem Öncebe, Filyos projesi için önemli olan liman inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını söyledi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il temsilcileri katıldı.

Adem Şimşek: Aliağa elleçlemede lider konumda Adem Şimşek: Aliağa elleçlemede lider konumda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ulaştırma Altyapı 13. Bölge Müdür Vekili Erdem Öncebe, inşaatı devam eden Filyos limanı hakkında bilgiler verdi.

Liman inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını ifade eden Öncebe, "Rıhtım inşaatlarının çalışmalarına başladık. Ana mendili tamamlamaya çalışıyoruz. Şu anda 1300 metrelerdeyiz. 1500’leri bulma hedefimiz var.

İnşaat demir yolu ve kara yolları bağlantısı İle ilgili genel müdürümüzle görüşmeleri yaptık. Proje çalışması son aşamaya gelmektedir. Liman inşaatında 7/24 çalışmalar devam ediyor" dedi.

Filyos Limanı, genel kargo, Ro-Ro, kuru dökme yük ve konteyner olmak üzere toplam 25 milyon ton yük elleçleme kapasitesine sahip olacak.

Editör: Haber Merkezi