Necati Samsun Konferans Salonunda gerçekleşen Kariyer Günleri’nde Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, deneyimlerine öğrencilerle paylaştı. Tamer Kıran, Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Eğitimi yapmış olmak için değil kendileriniz için yapın. Okulunuzda alacağınızın eğitimin kalitesini hayata atıldığınızda bu iş hayatınıza olumlu bir şekilde yansıyacak. Yabancı dili özellikle İngilizceyi çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Gerçek anlamda çalıştığınız kurumu iyi temsil etmek istiyorsanız yabancı dil çok önemli. Mesleki eğitim kadar çok önemlidir dil eğitimi. Türkiye’de değil yurt dışında ki ülkelerde de gemi adamı ciddi derecede var. Bunun için iş imkânı sahası çok geniş. Özellikle maaşlarda yüksek olduğu için çalışanları tatmin ediyor. İyi bir eğitim alarak iş hayatına kolaylıkça başlayabilirsiniz” dedi.

Gerçekleşen kariyer günlerinde Türkiye Armatörler Birliği Başkan yardımcısı  Cihan Ergenç de iş deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.
Kariyer Günleri’ne Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, eğitim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, 22 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği I. Kariyer Günleri’nde denizcilik sektörünün sorunlarını masaya yatıracak.

 

Türk Deniz Ticareti’ne katkısı bulunan armatör ve Gemiadamı İstihdam Ofisi firmaları arasında olan Yasa Holding S.A., Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş., İnce Denizcilik ve Ticaret A.Ş., Er Denizcilik Sanayi Nakliyat ve Ticaret A.Ş., Zenith Gemi İşletmeciliği A.Ş., Omikron Gemiadamı İstihdam Ofisi, Fleetship Gemiadamı İstihdam Ofisi, Kaptanoğlu Group, Turkon Holding, Armona Tanker Group, Lucent Maritime Gemiadamı İstihdam Ofisi, Borealis Denizcilik A.Ş., Kıran Holding, Devbulk Gemi İşletmeciliği A.Ş, Düzgit Gemi İşletmeciliği A.Ş., Manta Denizcilik Nakliyat Ltd., Pasifik Denizcilik Grubu, Genel Denizcilik, Pearl Naval A.Ş., Akmar Denizcilik, Finner Denizcilik Ltd., Hicri Ercili Group, GN Group, Çebi Kaptan Denizcilik ve Ticaret A.Ş, Armador Gemi İşletmeciliği LTD. ŞTİ, Statu Denizcilik ve Gemi Kiralama, Mercan Denizcilik ve Gemicilik Tic. Ltd. Şti., Bright Denizcilik ve Gemi İşletmeciliği A.Ş, Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş, Kamer Marine Denizcilik İç ve Dış Tic.Ltd.Şti., YMN Tanker Deniz İşletmeciliği A.Ş., Kaman Holding, Atlantik Denizcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Sole Yachts, MID-SHIP Group, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, OMSAN Denizcilik Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, I. Kariyer Günleri’ne katılacak.

İTÜ GİMDER 10. yaşını kutladı İTÜ GİMDER 10. yaşını kutladı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Uzakyol vardiya zabiti ehliyeti verme yeterliliğini bulunduran ve 9 gün sürecek bu etkinlikte geleceğin kaptanlarını yetiştiren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) bölümü öğrencilerine armatörler tarafından Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği I. Kariyer Günleri’nde Türk gemi adamlarından beklentilerini anlatacaklar.

Editör: Haber Merkezi