Türk denizciliğini ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Eskomarine, çevreci bakış açısı ile dünya teknolojilerini Türkiye'ye taşımaya devam ediyor. Çevre duyarlılığını şirket anlayışı olarak benimseyen firma, dünyanın önde elen rüzgar tahrik teknolojisi olan Norsepower Rotor Yelken Teknolojisi yüzde 5 ila 20 arasında yakıt tasarrufu sağlıdığı kanıtlandı. Güvenilir ve kullanımı oldukça kolay olan yardımcı rüzgar tahrik sistemi Rotor yelkenleri mürettebatın çok kolay kullanabilceği şekilde otomatikleştirildi.

 

 

Çok sayıda gemi türü için uygun olan Norsepower Rotor Yelken Teknolojisi, tankerler, dökme yük gemileri, yolcu gemileri, Ro-Ro gemileri, genel kargo gemileri ve feribotlar gibi pek çok gemiye retrofiti mümkün. Dayanıklılık ve kullanım kolaylığı açısından pek çok sınıflandırma kuruluşu nezdinde test edilerek onaylanmış Norsepower Rotor Sail Teknolojilerinin çalışma prensibi MAGNUS etkisine dayandırılarak tasarlandı.

 

 

Norsepower Rotor Sail çözümü; geminin ilerlemesi için Magnus etkisini kullanan döner bir silindir olan Flettner Rotor’un gelişmiş modern bir versiyonu. Elverişli rüzgar koşulları olduğunda Norsepower Rotor Sail; ana motorların gaz kesmesini sağlayarak sefer hızı ve zamanı için gerekli gücün üretilmesinden ödün vermeden yakıttan tasarruf etmesini sağlayıp emisyonların azaltılmasına büyük ölçüde katkı sağlar.

 

Norsepower Rotor Sail Çözümü’nün kanıtlanmış ve bilinen avantajlarını;

 

- Geminin hızını yavaşlatmadan yüzde 5 ila 20 arasında yakıt tasarrufunu sağlaması,

 

- Sistemin otomatik çalıştırılıp gemi üzerindeki mürettebat tarafından kolayca kontrol edilebilir olması,

Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu' Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu'

 

- Yapılan testlerden ve uygulamalardan başarıyla geçmiş olması,

 

- Yeni inşada ve mevcut gemilere kurulumunun oldukça kolay olması olarak sıralanabilir.

 

Eskomarine olarak; çevreye karşı her zaman duyarlı şirket anlayışımızla alanında öncü olan bu teknolojiyi çok değerli Türk Denizcilik Sektörüne sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumuzu belirterek, her türlü soru ve istekleriniz için bizimle dilediğiniz zaman irtibata geçmenizi rica ederiz.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi