İzmirli genç işadamı Mustafa Aslan’ın CEO’su olduğu Asmira Group, dünyaca ünlü zenginlerin Türkiye kıyılarına gelen yatlarına tonlarca akaryakıt veriyor. Group olarak  “Tüm Avrupa kıyılarında yerel bir marka olma” vizyonuyla yola çıkan Asmira, bugüne kadar Amerikalı kumarhaneler kralı Sheldon Adelson, giyim markası Tommy Hilfiger’ın yaratıcısı ve Michael Kors’un sahibi Lawrance Stroll’a, Rus milyarder Karpatyen, Polonyalı Kulczyk, Yunan Angelepoulos’a ait yatlara yakıt ikmali gerçekleştirdi.

 

TÜRKİYE'YE 2 MİLYON SERVET

Asmira Group, son olarak dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus Samvel Karpatyen’a ait 87 metre uzunluğundaki Ace isimli yat ile bu yatın helikopteri, sürat motorları, su oyuncakları gibi tüm ekipmanlarını taşıyan 67 metrelik destek teknesi Garçon’a Marmaris Limanı’nda 400 bin litre yakıt verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yakıt ikmali saatler sürerken, yat ve destek teknesinin sahibi Türkiye’ye yaklaşık 2 milyon lira servet bıraktı.

LPG taşımacılığı TCDD tarafından yapılacak LPG taşımacılığı TCDD tarafından yapılacak

 Asmira Group Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Aslan, Mustafa Aslan

 

Asmira Group’un yakıt verdiği yatlar hangileri?

Mayıs-Eylül arası olan sezonun bitmesine karşın akaryakıt ikmallerini sürdürdüklerini dile getiren Asmira Group CEO’su Mustafa Aslan, “Gemilere yakıt ikmali hizmetini gerçekleştiren firmamız Asmira Bunker, geçtiğimiz senelere göre 2018 yılında satışlarını artırmış ve markamızın iddiasını gemi yakıt ikmalinde istenen yere getirmiştir. Bu gelişimde yüksek iş birliği içinde olduğumuz paydaşlarımıza güven ve destekleri için çok teşekkür ederiz” dedi. 1977 yılında kurulan ve kendisine açık denizlerde hiç durmadan saatlerce yol alan, rüzgara karşı havalanan, rotası yeniye çevirse de dönüp dolaşıp Ege’ye konan, İzmir’in renkli kuşu ‘yalı çapkını’nı logo olarak kullanan Asmira Group’un yakıt verdiği yatların bazıları şöyle:

Coral Ocean: Suudi iş insanı Şeyh Abdul Mohsen’e ait. Alman yapımı, uzunluğu 73 metre. Değeri 32 milyon euro (yaklaşık 190 milyon lira).

Queen Miri: Yolcu gemisini andıran Miri 92 metre. Değeri 70 milyon dolar (370 milyon lira). 36 milyar dolarlık serveti ile Las Vegas Sand Casinolarının sahibi Amerikalı Sheldon Adelson’a ait motor yat bu yaz ülkemizi 2 kez ziyaret etti. Haftalık kirası 1 milyon 200 bin euro (yaklaşık 7 milyon lira).

S: 53 metre uzunluğunda , rengi ve tarzı itibariyle mermiye benziyor. Yüzme havuzu, su oyuncakları ile spor bir yat. Asmira bu yaz 3 kez Marmaris ve Bodrum’da akaryakıt ikmali yaptı.

Okto: Gittiği marinalar ve sosyal medyada adından çokça sözettiriyor. 66 metre uzunluğunda, 42 milyon euro (240 milyon lira) değerindeki Okto, Yunan işadamı Theodore Angelepoulos’a ait. 17 mürettebatın hizmet etttiği Okto’nun haftalık kirası 500 bin euro.

Stella Maris: İtalyan yapımı 72 metrelik Stella, aynı anda 100 kişilik bir parti vermeye uygun. Ön tarafta helikopter pisti mevcut. Okyanus aşırı 6 bin 500 mil yol alabilme kapasiteli.

La Passion: Türk üretimi mega yat, yatçılığın Oscar’ı sayılan‘Neptün Heykeli’ ödülü aldı.

Faith: Feadship markasının şimdiye kadar ürettiği 96.5 metre boyu ile en uzun ve en genç üyesi. Yaklaşık bin metrekare net yaşam alanına sahip, 200 milyon dolar değerindeki yat, ünlü giyim markaları Tommy Hilfiger’ın yaratıcısı ve Michael Kors’un sahibi Lawrance Stroll’a ait.

Phoenix II: 4 milyar dolarlık serveti bulunan Polonyalı işadamı Jan Kulczyk’a ait. 90 metre uzunluğunda. 160 milyon dolar (yaklaşık 830 milyon lira) değerindeki yat, baş tarafında bulunan Anka kuşu ile dünyanın her yerinde tanınıyor.

Jaguar: 56 metre. Toplam tonajı itibariyle Setur Marina’da yapılmış en büyük akaryakıt ikmali özelliğini taşıyor.

Rocket: Hollanda üretimi, uzunluğu 50 metre. İki motorla yönetiliyor.

 Asmira Group CEO’su Mustafa Aslan

Asmira Group, son olarak dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus Samvel Karpatyen’a ait 87 metre uzunluğundaki Ace isimli yat ile tüm ekipmanlarını taşıyan 67 metrelik destek teknesi Garçon’a Marmaris Limanı’nda 400 bin litre yakıt verdi.

Editör: Haber Merkezi