Müşteri ihtiyaçlarını kuruluş stratejisinin temeline koyan Delmar Safety, 13 yıl gibi kısa sürede sektörün rekabetçi firmaları arasına katıldı. Daha iyisini yapma tutkusu ve inovasyona verdiği önemle yılda 2 bin 500 gemiye hizmet verebilecek kapasiteye ulaşan şirket, gelecek hedeflerini paylaştı. TurkMarinewsʹe konuşan Delmar Safety Genel Müdürü Arda Akyüz, ˮFarklı coğrafyalardaki açılımımıza 2019ʹda da devam etmeyi hedefliyoruz.

 

Daha fazla müşteri memnuniyeti sağlamak, sektördeki ilklerimize yenilerini eklemek ve sürdürülebilir büyümemize devam etmek için geleceğimize yatırım yapacağızˮ dedi. Öncelikle firmanız, faaliyetleriniz ve şubelerinizle ilgili bilgi verir misiniz? Delmar Safety olarak faaliyetlerimize 2005 yılında İstanbulʹda başladık. Üretim, satış ve satış sonrası hizmetlerimizi tüketici beklentileri ekseninde, ihtiyaca göre, en kaliteli ürünü ortaya koymak için hazırladık. Bugün 90 kişiyi istihdam ediyoruz. İlk günden itibaren stratejimizi kısa sürede global arenada da hizmet verebileceğimiz bir kurum olarak kurguladık.

 

Kuruluşumuzdan 5 yıl sonra İzmir ile başlayan şubeleşme çalışmalarımız, 2010ʹda Rotterdam ile devam etti. Rotterdam ofisi, başarılı operasyonlar ile Avrupaʹnın bilinen bir safety servis firması, aynı zamanda lider bir pilot / filika çarmıhı üreticisi haline geldi. Yurtdışı açılımı 2015 yılında Houston, 2017 yılında ise Singapur ofisinin kurulması ile devam etti. Sektörde ˮDaha iyisini yapmaˮ tutkusu, ürün ve hizmetlerin müşterilere net bir şekilde aktarılması, sürekli inovasyona odaklanılması, Delmar Safetyʹi sektöründe büyük oyunculara rakip hale getirdi. Napoli ve Shanghai da yaptığımız joint ventureʹlar ile su an 8 şube sayısına ulaştık. Hizmet kapasitenizi rakamsal verilerle anlatır mısınız? Şirketimiz yılda 2 bin 500 gemiye, ayda ortalama 200 gemiye hizmet veriyor. Yılda 4-50 bin merdiven satışı gerçekleştiriyoruz. Her lokasyonda servis yapabilecek iş gücüne, teçhizat ve teknolojiye sahibiz. En az 5 servis mühendisimiz ile istenilen lokasyonlarda hizmet veriyoruz.

 

Bugüne kadar yaptığımız projelerde müşterilerimizden en ufak bir negatif sonuç almadık. Hız ve dinamizmden ödün vermeden, müşteri talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz ürünlerimiz, müşterilerimizi dinleyerek geliştirdiğimiz hizmetlerimiz ile büyümemizi sürdürüyoruz. Hedef ve planlamalarınızdan bahseder misiniz? Delmar Safety olarak müşterilerimizin beklentilerini ölçmek, ne istediklerini, nelerden hoşnut olduklarını ya da neleri sevmediklerini tespit edebilmek için saha çalışmalarına, büyük önem veriyoruz. Gerçek ve somut fayda sağlamak için sarf ettiğimiz efor sayesinde 13 yılda iyi bir büyüme ivmesi yakaladık.

Anadoluport Yeşil Liman olma yolunda hızla ilerliyor Anadoluport Yeşil Liman olma yolunda hızla ilerliyor

 

2018 yılında hazırladığımız strateji planında yeni pazarlara açılmak aldığımız kararları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019ʹu daha fazla müşteri memnuniyeti, gelişim ve sektörde farklılaşmak için geleceğimize yatırım yapacağımız, inovasyona daha fazla önem vereceğimiz bir yıl olarak belirledik. Bu doğrultuda ilk iş olarak dijital dönüşüm çalışmalarına başladık. Şu an üzerinde çalıştığımız, 2019ʹda tüm ofislerimizde, bütün çalışma arkadaşlarımızın kullanımına sunulacak yeni işletim programı ile sektörde belkide bir ilki gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz üzere ˮVeriˮ, günümüzde tüm şirketlerin olmazsa olmazı. Geliştirdiğimiz sistem ile anlık veri  paylaşımı, verilerin takibi, verilerin yönetimi daha hızlı ve anlık gerçekleşebilecek.

 

Dolayısı ile satın almadan insan kaynaklarına, finansatan üretime ve satış sonrası hizmetlere kadar dijital bir çatı altında, veriyi değere çevireceğiz. Amacımız, yaptığımız işe daha fazla değer katmak. İş verimliliği ve iş sürecini olgunlaştırıp, bunu dijital dünyanın sunduğu araçlarla yönetmek. Delmar’ın kişiler üzerinden değil, belli bir sistem üzerinden işlemesini istiyoruz ve yatırımlarımızı bu sisteme göre olgunlaştırıyoruz. Deniz Emniyeti konusunda Delmar’ın yaklaşımını anlatır mısınız? Aslında bugünkü başarımızı denize borçluyuz demek yanlış olmaz. Hem denizci, armatör, hem yan sanayici, hem aracı kullanmak zorunda kalabilecek personel gibi düşünebilme yetisine sahibiz. Basta IMO olmak üzere üçüncü parti denetleri ve getirilen yükümlülükler, işin ciddiyetini artırdı. Denizde emniyetin referans olayı Titanic kazasıdır. O günden bugüne çok yol kat edildi. Ancak halen iyileştirmeye, gelişime açık noktalar olduğunu düşünüyor ve bununla ilgili araştırma-geliştirme çalışması yapıyoruz.

 

Benimsediğimiz vizyon ve misyon, bizimle birlikte Türkiye’deki diğer emniyet sektör firmaları için de bir yol bir referans oldu. 13 senede bu konuda önemli yollar kat ettik. Standartları ve beraberinde müşteri beklenti çıtasını da yükselttik. Kaliteli iş yapmak, ucuz iş yapıp çok para kazanmaktan daha önemli. Kalite kısa vadede fiziksel olarak kaybettiriyor gibi görünse de uzun vadede her zaman ticari anlamda da kazandırır. Sertifikasyonlarınızdan bahseder misiniz? Delmar, hem üretim hem satış hem de servis ayağında hizmet veriyor. Üretim bandından denize ürün çıkarıyorsanız, mecburen MED (Marine Equipment Directive) sertifikası almak zorundasınız. Servis hizmeti veren atölyelerimizin tümü, IACS klas kuruluşlarından onay sertifikalı. Aynı zamanda servis mühendislerinin de hem üreticilerden hem bayraklardan yetki sertifikaları var. Sektördeki varlığımıza devam edebilmemiz için, sürekli güncel tutmamız gereken ve olmazsa olmazımız, sertifikasyonlar.  

 

7DENİZ DERGİSİ EKİ TURKMARİNEWS GAZETESİ / EYLÜL 2018

Editör: Haber Merkezi