Denizcilik sektörü ürünlerindeki derin bilgi birikimi ile müşterilerini tüm tedarik zincirinde destekleyen Danfoss'u rakiplerinden ayıran ise sektöre geliştirilmiş 2 bin 600 adetten oluşan ürün gamı sunuyor olmasıdır. Firma, odaklanılan ürünler pazarında ise yüzde 25 pazar payına sahip. Danfoss Türkiye, 22 bin 500 çalışanı ile altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve iklim dostu çözümlerin artan ihtiyaçları için teknolojiler sunan üretici bir firma. Şirketin genel merkezi ise Danimarka'da bulunuyor. Dünya genelinde 100'den fazla ülkede satış gerçekleştiren Danfoss'un çatısı altında Isıtma sistemleri, soğutma sistemleri ve güç elektroniği bölümleri bulunuyor. Danfoss'un denizcilik sektörü ürünleri ise soğutma sistemleri bölümü - endüstriyel otomasyon ürünleri grubunun alt segmenti olarak konumlanır. Firma İstanbul'daki merkez ofisi ile ülkemize ürün ve hizmet sağlamakta.

Danfoss Türkiye'nin denizcilik sektörüne sunduğu ürün ve hizmetleri konusunda bilgi veren, firmanın Ülke Müdürü Toni Timirci, sektörün gemi inşaatı, offshore endüstrisi, enerji jeneratörleri/türbinler /ıs ve güç kaynakları gibi uygulama alanlarına ürün tedarik ettiklerini belirtti. Bir geminin ana makinesinden, hava kompresörleri, kazanı, pompa sistemleri, su- yakıt arıtım sistemleri, yağ ayırıcıları, su temini sistemlerine kadar birçok bölümünde ürünlerininin kullanıldığına değinen Timirci, portfolyolarının başlıca ürünleri olarak; basınç /sıcaklık sensörleri, basınç ve sıcaklık anahtarları, akışkan kontrolleri olduğunu ifade etti. Ürün gamının yüzde 53'ü sensörler, yüzde 31'i anahtarlar, yüzde 11'i akışkan kontrol ürünleri, yüzde 4'ünü ise diğer farklı ürünler oluşturuyor. Firma, denizcilik sektöründeki müşterilerine distribütör kanalı ile ulaşıyor. Türkiye endüstriyel ürünleri yetkili distribütörleri ise Devinim Makine ve Totem Isı firmalarıdır. Bu firmalar, satış ve satış sonrası ihtiyaçlarda müşterileri desteklemeleri için yetkilidirler. 'Denizcilik Sektöründeki Müşterilerimizin Yüzde 84'ü Markamıza Sadakat Duyuyor' 2014 yılında globalde denizcilik sektörü cirolarının yaklaşık 25-27 milyon euro civarında olduğunu söyleyen Timirci; 'Türkiye pazarında da yılı, odaklanan ürünlerin lider firması olarak tamamladık. Ancak 2015 yılı için hedeflerimizi ve beklentilerimizi yüksek tutuyoruz. Ulaşamadığımız müşterilerimizle bir araya gelmek, pazarımızı genişletmek öncelikli hedeflerimizden. Türkiye pazarında ürün gamı avantajımızı kullanamadığımızı tespit ettik. Çok satan ürünlerimizin yanı sıra, pazarda bilinmeyen ürünlerimizin de satışının yapılmasını amaçlıyoruz. 2015 yılında ürün çeşitliliğini arttırmak için tanıtım eğitimleri vermeyi planlıyoruz. Global araştırmalar, denizcilik sektörü müşterilerimizin yüzde 84'ünün markamıza sadakat duyduğunu belirledi.

Bu vesile ile sektördeki müşterilerimize teşekkür ederiz.' açıklamasında bulundu. Dünya Genelinde En Fazla Ürün Onayına Sahip Pazar deneyimleri ve ürün kaliteleri kabul gördüğü için güçlü ve güvenilir bir partner olarak bilindiklerine dikkat çeken Danfoss Türkiye Pazarlama Uzmanı Nesli Doğan; 'Denizcilik sektörü ürünlerindeki derin bilgi birikimimiz ile müşterilerimizi tüm tedarik zincirinde destekliyoruz. Denizcilik sektörü için geliştirilmiş 2 bin 600 adetten oluşan ürün gamımız, bizi rakiplerimizden ayıran en belirgin özelliğimizdir. Odaklanılan ürünler pazarında yüzde 25 pazar payımız mevcut. Güçlü pazar konumumuzu Danimarka, İngiltere ve Çin'de üretimi yapılan ürünlerin lojistik becerileri ile destekliyoruz.

Danimarka, Amerika ve Singapur'da merkezi depolama tesislerimiz bulunuyor' diyerek dünya genelinde en fazla ürün onayına sahip oluşları (10 farklı ürün sertifikası) ile itibarlarını pekiştirdiklerine de değindi. Odak Alanı Denizcilik Sektörü Denizcilik sektörü ürünleri endüstriyel otomasyon ürün gruplarının yüzde 21 ile en yüksek cirolu segment olduğunu ifade eden Doğan; 'Danfoss, sektör bazlı pek çok düzenleme yapıyor. Örneğin kilit ürünlerde özelleştirmeler yaparak ürün gamını genişleterek, farklı ihtiyaçlara karşılık verebilmekteyiz. Odak alanı denizcilik sektörü olan özel bir takım teknik destek ve koordinasyon hizmeti sağlıyoruz' dedi. Danfoss, denizcilik sektörüne odaklanıp, müşterilerine tek bir kaynaktan ürün ve hizmet sağlayan stratejik bir tedarikçi rolü üstleniyor.

Çilem Kocamış - 7DENİZ

Editör: TE Bilisim