Celestyal Cruises, bu konuda adım atarak Çeşme ve Kuşadası’nın yanı sıra 2019’da İstanbul ve Çanakkale limanlarına da yanaşma kararı aldı. Ayrıca Kuşadası’ndan hareketle Mısır ve İsrail’i kapsayan Doğu Akdeniz turları da başlayacak.

Vize, uçak, otel gibi detaylarla uğraşmadan birkaç şehri ya da ülkeyi bir seyahatte görme olanağı sunan gemi turlarına ilgi her geçen yıl artıyor. Çünkü artık pek çok kişi, seyahate çıkmışken tarih, kültür, eğlence, deniz, lezzet gibi farklı deneyimleri bir arada yaşamak istiyor. Lüks otel konseptinde hizmet veren gemiler de tüm bu istekleri karşılıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kruvaziyer turizmini canlandırmak için 750’den fazla yolcu taşıyan gemilere, turist başına 25-45 dolar arasında teşvik vereceğini açıklamıştı. Bu kararın gemi turlarına olan ilgiyi artırması bekleniyor.

2015’ten beri Türkiye pazarını kapsayan turlar düzenleyen Celestyal Cruises, bu çerçevede 2019 ve sonrası için yeni limanları ve turları programına aldı.

Celestyal Cruises, 2015’ten beri Türkiye pazarını kapsayan turlarla Türk tatilcilerin gönlünü fethediyor. Yolcularının yüzde 22.1’i Avrupalı, yüzde 21.7’si Amerikalı ve Kanadalı, yüzde 17’si ise Türkler’den oluşuyor.

2017’de kruvaziyer firmaları rotalarından Türkiye’yi çıkarırken Türkiye çıkışlı tek uluslararası cruise firması olarak Celestyal Cruises, gemilerini Çeşme, İzmir ve Kuşadası limanlarına bağladı. Firma, 2018 sezonunda da limanlarımıza en çok uğrayan cruise firması olmayı sürdürdü ve bunu 2019’da da sürdüreceğe benziyor.

“2024 hedefimiz 70 milyar olmalı” “2024 hedefimiz 70 milyar olmalı”

Kruvaziyerle turist getiren acentelere teşvik kararının alınmasıyla bu sezonun daha hareketli geçmesini bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2016’da düşüşe geçen kruvaziyer sektörünü canlandırmak için 750’den fazla yolcu taşıyan gemilere turist başına 30 dolar teşvik verileceğini bildirdi.

Celestyal Cruises, büyük bir hamle kararı alarak gemilerini 2019-2020 sezonunda İstanbul ve Çanakkale limanlarına da yanaştıracak. Filonun en büyük gemilerinden Crystal, İstanbul’da tam 1 gün demirleyecek. Sonraki liman ise Çanakkale olacak.

Burada yolculara Gelibolu Yarımadası gezdirilecek. Bu turlar 2019 Ekim ve Kasım’da yapılacak. Aralık’ta yine Kuşadası’ndan hareketli 3 kıta diye adlandırılan Mısır ve İsrail’i de kapsayan Doğu Akdeniz programları başlayacak. Celestyal Cruises, 2020’de ise sezonu Şubat ayından başlayarak açacak.

Editör: Haber Merkezi