İran: Hürmüz Boğazı'nı kapatabiliriz İran: Hürmüz Boğazı'nı kapatabiliriz

Concordia Araştırma İstasyonu Antartika Platosu üzerine kurulu ve yıl boyunca çalışan bir yer. Ancak Concordia'nın en önemli özelliği neredeyse hiçliğin ortasına kurulu olması. En yakın yerleşim yerine 500 km uzakta olan Concordia, bu açıdan dünyanın en izole edilmiş yeri olarak kabul ediliyor. Cyprien Verseux ise bir buzulbilimci ve astrobiyolojist. Şu sıralar Concordia İstasyonu'nda çalışıyor.. İklimle ilgili araştırmalar yapmadığı boş zamanlarında bir blog yazıyor ve böyle zor bir bölgede yaşadığı şeyleri anlatıyor. Özellikle yemek yerken yaşadığı zorluklar oldukça ilgi çekici…

Burası o kadar soğuk ki 9 ay boyunca buraya hiçbir araç gelip gidemiyor. 13 kişilik bir ekibiz. Aramızda teknisyenler, bilim insanları, aşçı ve doktor var.

Oksijen yoksunluğu ve çorak çöl manzarası bilim insanlarını başka bir gezegende yaşıyormuş gibi htiriyor. 

Cyprien, eğlenmek için dışarı çıkıp yemek yapmaya ve bu anları fotoğraflamaya karar veriyor. Farklı türde yiyecekleri pişirmeye başlıyor.

Yer çekimine meydan okuyan fotoğraflar Antarktika'daki soğukluğun şiddetini canlı bir şekilde gösteriyor.

"Bu bir piknik değil" diyor Cyprien. Fotoğraflar insanı şaşkınlığa uğratıyor.

Kışın -80 derecenin altına ulaşan sıcaklıklarla burası kesinlikle dünya üzerindeki en soğuk yer. Güneş'i tam 3 ay aradan sonra ilk defa Ağustos ayında gördük. Hava hem çok kuru hem de oksijen seviyesi oldukça düşük.

Kışın başlarında taze yiyecekler tükendi. Şubat ayından Kasım ayına kadar hiçbir kaynağımız olmadığı için çoğunlukla dondurulmuş yiyecekler yiyoruz. Yiyecekleri donmaması için de kaplarda muhafaza ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi