Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olma özelliği taşıyan STAR Rafinerisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gibi üst düzey devlet yöneticilerinin katıldığı açılışa İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran da katıldı.

Kıran, İzmir Aliağa’daki tören öncesinde devlet erkanı, sektör temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Tamer Kıran'dan '18 Mart' mesajı Tamer Kıran'dan '18 Mart' mesajı

 

ÖZEL SEKTÖRÜN TEK NOKTAYA YAPTIĞI EN BÜYÜK YATIRIM

Türkiye’de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan STAR Rafineri, yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle Türkiye’nin petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayacak ve cari açığın azaltılmasına yılda 1.5 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Tesis açıldıktan sonra 1.100 kişi istihdam edecek. Yatırım toplam 6.3 milyar dolar değerinde.

Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırımı olan STAR Rafinerisi, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde son yıllarda gerçekleştirilen en büyük petrol operasyonları arasında yer alıyor.

Rafineri, Türkiye'deki ilk "Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi"ne sahip proje olma özelliği de taşıyor.

Editör: Haber Merkezi