Dünya gemi tedarikçileri ile yerli-yabancı armatörleri İstanbul’da buluşturan ve bu yıl 63.’sü düzenlenen Uluslararası Gemi Tedarikçileri Birliği (ISSA) Fuarı, Wyndham Grand Levent Hotel'de 23 ve 24 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Yurtiçi ve yurtdışından sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği fuara, AVS Global Ship Supply damgasını vurdu. ISSA Fuarı ertesinde AVS Global Ship Supply, gemi tedarikçilerine Wyndham Grand Levent Hotel'de özel bir davet verdi. 25 Kasım Pazar günü saat 9.00 ila 17.00 arasında gerçekleşen davette AVS Global Ship Supply,  kendi yazılımlarını ve teknolojilerini dünyanın dört bir yanından gelen gemi tedarikçileri ile paylaştı. AVS 63'üncü ISSA toplantısına farklı ülkelerden 40 firmaya yakın gemi kumanyacısını davet ederek fuarda kendi standında ev sahipliği yaptı.

 

Bir araya geldiğimiz AVS Global Ship Supply Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Şimşek,ISSA, Uluslararası Kumanyacılar Birliği organizasyonudur ve her yıl farklı bir ülkede yapılmakta. Etkinliğin İstanbul'da yapılması konusunda görüşmelerimizi daha önceki etkinlik yeri olan Yunanistan'da yapmıştık ve bugün de görüldüğü üzere çok başarılı ve katılım oranı yüksek bir organizasyona imza attık. Gelen katılımcıların yüzde 75'i yurtdışından. Öte yandan ilk iki gün sadece firmamızın davetlisi olarak gelen yaklaşık 40 misafirimiz vardı. Biz burada Türkiyeli bir firma olarak ev sahibi konumundayız. Etkinliğin İstanbul'da yapılmasında ve organize edilmesinde TURSSA'nın her zaman yanında olduk. Organizasyonun başarılı olması için arka planda tüm gayretlerimizle destek verdik” açıklamasını yaptı.

 

100 ÜLKEDE BİN 400 NOKTADA TEDARİK NETWORKÜ

 

ISSA'nın armatörlere katkı sunduğunu belirten Şimşek, “ISSA, gemi tedarikçilerinin de küresel anlamda bir araya gelmesini, birbirleriyle buluşmasını sağlayan, yeni bir vizyon oluşturmayı ve sinerji yaratmayı hedefleyen bir platformdur. Bu sebepten dolayı öncelikle fuar, Türkiye'deki armatörlerin ve gemi işletmecilerin, kendi tedarikçilerinin kimler olduğunu görmeleri açısından çok iyi bir fırsat oldu. AVS Global Ship Supply, 100 ülkede bin 400 noktada tedarik network'ü olan bir firmadır. Dolayısıyla işimizin yüzde 10'unu Türkiye'de gerçekleştirmekteyiz. Yüzde 90'ı ise yurtdışı pazarı. Dolayısıyla bu tür organizasyonlarda, yurtdışında bize hizmet veren tedarikçilerimizin buraya gelip hem ülkemizi görmeleri hem burada ekibimizle tanışmaları hem de geleceğe yönelik işbirliklerimizin nasıl olacağını konuşabilme imkanı bulmuş oluyoruz” dedi.

 

 

25 Kasım Pazar günü gerçekleşen davet hakkında da bilgi veren Şimşek, “Biz dedik ki madem bu organizasyon burada oluyor, dünyanın birçok yerinden ziyaret edecek  tedarikçilerimiz var, geleceğe yönelik özellikle Türkiye özelinde ve global pazarda ne yapabilirizi konuşabilmek açısından özel bir davet organize ettik. Pazar günü Wyndham Grand Levent Hotel'de saat 9.00 ile 17.00 arasında ekibimiz, geleceğe yönelik işbirliklerimizi misafirlerimize anlattı. Ortak bir platformda özellikle dijital sinerjiyi kullanabileceğimiz bir ortam yaratarak AVS Marine Techonology markamız altındaki ürünlerimizi tanıttık” dedi. 

 

 

Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor

AVS ‘de Vendor Manager olarak görev alan Deniz İmal ise şunları söyledi: “AVS Global Ship Supply olarak tedarikçilerimizi bir araya getirip, birlikte çalışarak onlara nasıl faydalar yaratabileceğimizden bahsetmek amacıyla burada toplandık.100'ün üzerinde katılım var. ISSA Fuarı sonrası davetimize katılarak bizi desteklediler ve merak ederek bizimle işlerini nasıl geliştirebileceklerini dinlemeye geldiler. SadeceseaROBOT’u  değil, diğer hizmetlerimizle nasıl bir ortak payda yaratabileceğimiz konusunda da bilgiler verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Denizcilik sektöründe odaklandığımız nokta şu anda fiziksel ikmali bizim yapmamız değil, onların yapması. Bunun yanı sıra gemi tedarikçilerine nasıl daha fazla destek veririz onu düşünüyoruz ve bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Gemilerin gıda ihtiyaçlarının yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da sistemsel olarak sunup onların kullanımına açmayı hedefliyoruz. Bu hizmetlerimizden biri de seaROBOT. Şu anda hedeflediğimiz bütün ikmalcilerimizi bir araya getirip gemilerle temas kurma noktasında sunduğumuz bir sistem seaROBOT. Onların hizmet verdiği ikmal noktalarında bütün gemilere ulaşmalarını sağlayabilecek bir sistemdir.”

 

seaROBOT, HEM ZAMANDAN TASARRUF EDİYOR, HEM DE İKMALCİLERE OTOMATİK BİR SİSTEM SUNUYOR

Deniz İmal, seaROBOT'un çalışma sistemiyle ilgili de şu bilgileri aktardı: “seaROBOT, yerli yazılımdır.

“seaROBOT, yerli yazılımdır. Halihazırdaki mevcut datayı çalıştırarak işleyen ve gemilere gittikleri bölgelerde ihtiyaçları olup olmadığını sorup, ihtiyaçlar doğrultusunda ikmalleri yaptığımız bir sistemdir. Sistemi ikmalcilere açıp onların kullanımına direkt sunmamızın sebebi, içerdeki datayı kendi ellerinde olan datalarla besleyip herkesin faydasına sunmak. Yani şöyle söyleyeyim dünyanın bir ucundaki ikmalci diğer ucundaki ikmalciye fayda sağlayabilecek. A ikmalcisinin içeriye verdiği datayla dünyanın öbür ucundaki B ikmalcisi iş yapmaya başlayacak. Asıl hedef bu. İkmalcilerimizin kullanımına denemek için ücretsiz olarak açıyoruz. Daha sonrasında onlar da para kazanmaya başlayıp bunun faydalarını görecek. Bizim sistemimize kendi datalarını girmeye başladıkça herkesin para kazanacağı bir sistem haline dönüşmüş olacak. Biz şu an bu datayı yeni sisteme çekiyoruz ve uyduya, gemi’nin gideceği limanın bilgisini verdiği anda yani kaptan bilgiyi verir vermez biz de kaptana oraya gittiğinde bir ihtiyacı olup olmadığını soruyoruz. Yani hem zamandan tasarruf etmelerini sağlıyoruz hem de ikmalcilere otomatik bir sistem sunuyoruz. O yüzden tüm ikmalcilerin ilgisini çekiyor bu sistem ve hepsi kullanmak istiyor.  Bu arzuyu, içeriye data besleme fikriyle destekleyerek ortak paydayı yaratacağız.  AVS olarak bu sistemi yaklaşık iki yıldır kullanıyoruz.  Şu anda halihazırda bu işten para da kazanıyoruz. Ancak bunun yanı sıra ortak payda yaratma noktasında bunu sisteme açmamız lazım ki bütün dünyadaki ikmalciler bu sistemi beslesin ve herkes fayda sağlasın. Daha sonra onlarla birlikte mutabık kalarak belli bir aylık ücret karşılığında bu hizmeti herkese sağlıyor olacağız.”

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi