MENA ve Avrupa bölgelerindeki pazarda oldukça yoğun aksiyon alan Entech&Semar, sunmuş olduğu kaliteli hizmetiyle her daim farkını ortaya koyuyor.

Entech&Semar Yönetim Kurulu Başkanı Semih Ege, “Avrupa pazarında rekabeti fazlasıyla hissediyorsunuz. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya kıyasla yoğunluk seyri hiç bozulmayan bir pazar. Avrupa’daki yerimizi kaybetmememiz ve korumamız dolayısıyla da günümüz tedarik ağında daha avantajlı bir pozisyondayız” diyor.

Entech&Semar’ın hizmetleri ve faaliyet alanlarından bahsedip, büyüme eğilimlerinize değinir misiniz?

Filomuzu 2024 yılı içerisinde genişleteceğiz Filomuzu 2024 yılı içerisinde genişleteceğiz

Firma birleşiminizle faaliyet ve hizmet kapsamınız genişledi mi?

Semar 2007 yılında gemi makine dairesinde bulunan ekipmanların komple ve yedek parçalarının tedarikini sağlamak amacı ile kuruldu. Entech ise 2015 yılında gemi makine dairesinin bulunan ekipmanların bakım, onarım ve servis ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulmuştu. Hedefleri, pazarları ve amaçları aynı olan ve tamamlayıcı iki unsur olan firmalarımızı bu sene itibari ile birleştirme kararı almıştı. Entech & Semar olarak sunduğumuz hizmetleri tek çatı altına toplama şansı yakaladık. Ayrıca kurulan yeni departmanlarımızla beraber danışmanlık, özellikle yeni inşa danışmanlığı, dizayn ve tersane temsilciği alanlarında da faaliyet göstermeye başlamış bulunmaktayız.

Müşterilerinize sunduğunuz, Yedek parça temini ve servis hizmetini 2’si 1 arada sunan bir firma olarak süreçleri nasıl organize ediyorsunuz?

Bizim ana iştigal alanımız olan bu iki iş dalı, yedek parça ve servis birbirlerini tamamlayıcı unsurlar. Her iki konu da kendine has özellikleri olan ve bakım onarım sürecinde aynı özende dikkat edilmesi gereken konular. Dolayısıyla, müşterilerimiz de bu sürecin sorunsuz geçmesi ve özellikle bakım sonrası sürecin planlanan şekilde problemsiz bir şekilde devam etmesi konusuna özen gösteriyorlar. Teknik ekibimizin bakım onarım sürecinin her safhasında ki kontrol prosedürleri ve itinası ile birlikte tedarik etmiş olduğumuz ürünlerin kalitesinin neticesinde olumlu dönüşler almaya başladık. Bakımların planlanma sürecinden işe başlama sürecine kadar tüm prosesi takip edebilme şansımızın olması, bir sonraki planlı bakım aşamalarının yönetilmesi gibi süreçlerimiz de oldukça ilgi çekmekte. Süreçlerin kontrolümüz altında olması da müşterilerimizin güvende hmesini sağlamakta.

Altyapısı ve iletişim ağı güçlü bir firma olarak yeni yatırımlarınız, girişimleriniz var mıdır? Bizlerle paylaşabilir misiniz?

Firmamızın kullandığı yazılımın terzi işçiliği inceliğinde bize özel yapılmış olması işleyiş süreçlerimizi oldukça kolaylaştırıyor. Yaptığımız işin bakım öncesi ve sonrası takibini ve müşterilere satılan ürün değerlendirmelerini görüyor oluyoruz. Tedarikçilerimizde kendi ürünlerini değerlendirmesini de sağlıyor. Bu konu en büyük yatırımımız ve öncelikle kurulan sistemimizi gün geçtikçe daha ileri götürmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bu seneyle birlikte yeni inşa ve dizayn alanında ki hizmetlerimizi ileri götürmek adına firmamızı geliştiriyoruz. Ayrıca enerji ve bilişim sektöründeki yatırım ve projelendirmelerimizin devamını getirmek adına organizasyonumuzu geliştirmeye devam ediyoruz.

Entech&Semar’ın pazar grafiğinden ve portföyünden bahsedip, yurtdışı projelerinizi ve yurtdışında nasıl aksiyon aldığınızı anlatır mısınız?

Firmamızın aktif pazarları içerisinde MENA ve Avrupa var. MENA bölgesinin yönetimini İstanbul ofisimizden yapma kararı aldık. Avrupa için mevcutta Hamburg düzenimiz bulunmakta ancak günümüz pazar kondisyonları sebebiyle bu pazara çok yoğunluk veremedik. Avrupa pazarında rekabeti fazlasıyla hissediyorsunuz. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya kıyasla yoğunluk seyri hiç bozulmayan bir pazar. 2008 krizi ile birlikte pazarın Uzak Doğu ya yönelmesi oldu. Biz, talebin tekrar Avrupa’ya döneceğini öngörerek ve bekleyerek, kalite endişelerimizi de göz önünde bulundurarak Avrupa’daki tedarikçilerimizle ilerleme kararını alıp uyguladık. Keza günümüzde bu öngörümüzün gerçekleştiğini görmekteyiz. Avrupa’daki yerimizi kaybetmememiz ve korumamız dolayısıyla da günümüz tedarik ağında daha avantajlı bir pozisyondayız. Uzak Doğu’daki pazara giren furyayla rekabete girme taraftarı içerisinde olmadık. Evet, bazı Uzak Doğu fabrikalarıyla yapmış olduğumuz anlaşmalar var. Mevcut tedarik opsiyonlarımızda hala devam ediyor ve devamda edecek ama önceliğimiz makine imalatçılarının fazlasıyla tercih etmiş olduğu Avrupa imalatçıları oldu.

Firmanızın tercih edilme noktasında ayrıcalık sağlayan hizmetlerinizin kalitesinden bahseder misiniz?

Sunmuş olduğumuz hizmetleri teknik altyapı ile birleştirmemiz. Yedek parça satışlarımızda teknik ekibimizin desteğiyle beraber hareket ettiğimiz için sunmuş olduğumuz ürünlerin kalite, kontrol, uyumluluk gibi onaylandırmalarını sağlıyor. Bu da bizi teknik tabanlı satış gerçekleştirebilen bir firma yapıyor.  Süreçlerin onaylanması ve kalite ekibimizin takibinin bitimi ile çıkan sonuçların, kriterleri karşılandığını müşterilerimize belirtiyoruz. Servis imkanlarımızın genişliği ve aynı zamanda yüksek standartlarda olması bizi öne çıkarıyor.

7DENİZ / TURKMARİNEWS ÖZEL  

Editör: Haber Merkezi