APM Terminals, İzmir’de bulunan konteyner terminalini mevcut ortağı SOCAR’a devretmek üzere anlaştığını beyan ettiğine ilişkin bir açıklama yayınladı.

 

APM Terminals ve SOCAR tarafından yapılan açıklama şöyle;

 

“APM Terminals” İzmir’de bulunan konteyner terminalini mevcut ortağı SOCAR’a devretmek üzere anlaştığını beyan etmektedir. Hisse devri anlaşmasının bir neticesi olarak hatlara ve müşterilere verilen hizmetlerin sürekliliğini sağlamak üzere belirtilen limanın idaresi “APM Terminals” da devam edecektir. 

Dörtyol Limanı'nı işleten şirketten Rus petrolüne yasak Dörtyol Limanı'nı işleten şirketten Rus petrolüne yasak


 
Satış işlemi yetkili mercilerin onayına tabi olup, işlemin önümüzdeki aylarda sonuçlanması beklenmektedir. Yeni yapıya göre işletme şirketi Petlim’in mülkiyeti tamamen SOCAR’a ait olacak ve “APM Terminals” tarafından yönetilecektir. Petlim Konteyner Limanı olarak adlandırılacak olan liman Aliağa’da bulunmaktadır ve 1,3 Milyon TEU yıllık kapasitesiyle Ege bölgesinin en büyük limanıdır.  


 
Faaliyette bulunduğu son iki sene içerisinde “APM Terminals” işlettiği İzmir Aliağa limanını bölgenin en modern konteyner limanı haline getirmiştir. Bölgenin en yüksek iş güvenliği standartları dışında en yüksek rıhtım performansını da yakalayan bu limanın SOCAR tarafından geliştirilmeye devam edileceğine inancımız tamdır."

Editör: Haber Merkezi