ABD'den yolcu feribotları için 316 milyon dolarlık yatırım ABD'den yolcu feribotları için 316 milyon dolarlık yatırım

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, ABD Donanması’nın, Ortadoğu’daki enerji arzını kontrol etmesini önlemek için gerektiği takdirde Rusya’yı denizden ablukaya alabileceğini söyledi.

Washington Examiner’in haberine göre Zinke, “Donanmamız sayesinde, deniz yollarının açık kalmasını garanti edebiliriz ve gerekirse, Rus enerji kaynaklarının piyasaya ulaşmaması için onları kapatabiliriz” dedi.

Rusya ekonomisinin esas gelir kaynağının enerji kaynaklarının satışına bağlı olduğunu aktaran bakan, “Moskova, Ortadoğu’da böyle aktif bir politika izliyor, çünkü Avrupa’ya olduğu gibi oraya da petrol ve doğalgazını satmak istiyor” şeklinde konuştu.

İran’la yaşanan durumun Rusya ile çok benzerlik gösterdiğini kaydeden Bakan, bu sorunları çözmek için iki seçeneğin olduğuna dikkat çekerek, “Tercih edemeyeceğim askeri seçenek var. Ekonomik seçenek de var. Onlara baskı yapıp, enerji piyasasındaki yerlerini alabiliriz. Bunu yapacak güçteyiz, çünkü ABD dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticisi” dedi.

Gazete, ABD yönetiminin, Avrupa’daki nüfuzunu arttıracağı endişesiyle Rusya’nın enerji projelerine şiddetle karşı çıktığını öne sürerken, Trump, Avrupa Birliği’nin (AB) ABD’den daha fazla doğalgaz satın almasını istiyor. (Kaynak: Şarku'l Avsat Türkçe)

Editör: Haber Merkezi