Uluslararası Gemi Tedarikçileri Birliği (ISSA), tüm gemi tedarikçileri ile yerli-yabancı armatörleri İstanbul’da buluşturdu.  TURSSA Başkanı Yorgo Saris ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bir özveriyle hazırlandığı ISSA Fuarı, dünyanın her yerinden tedarikçileri buluşturarak, İstanbul’un önemli bir ikmal merkezi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. ISSA Fuarına, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır  ve yönetim kurulu tam kadro katıldı.

 

Dünya gemi tedarikçileri ile yerli-yabancı armatörleri İstanbul’da buluşturan ve bu yıl 63.’sü düzenlenen Uluslararası Gemi Tedarikçileri Birliği (ISSA) Fuarı, Wyndham Grand Levent Hotel'de 23 ve 24 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Yurtiçi ve yurtdışından sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği fuarın ana teması ise “Yeni dünya düzeni, dijitalleşen dünyaya hazır mısınız?” oldu. Bu tema üzerinden panellerin ve konferansların gerçekleştiği organizasyon başarısıyla dikkat çekti. Katılımcıların ve ziyaretçilerin ortak düşüncesi ise son 10 yılda yurtdışı-yurtiçi katılımcısı böylesine yüksek bir organizasyonun ilk defa yapılıyor olmasıydı. TURSSA Başkanı Yorgo Saris ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bir özveriyle hazırlandığı ISSA Fuarı, dünyanın her yerinden tedarikçileri buluşturarak, İstanbul’un önemli bir ikmal merkezi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bir önceki ISSA Fuarı’nda temelleri atılan organizasyonun İstanbul ayağı, Türk denizciliğinin gücünü hem yoğun katılımcı sayısı hem de panellerde ele alınan konularla ortaya koydu.

 

ISSA’NIN 64.’SÜ KORE’DE YAPILACAK

Öte yandan organizasyonun ikinci günü akşamı yapılan gala yemeğinde bu yıl İstanbul’da gerçekleşen etkinliğin devir teslim töreni de yapılarak bayrak Kore’ye teslim edildi. 64.ISSA Fuarı gelecek yıl Kore’nin Busan kentinde yapılacak.

Başarılı bir fuar olduğu görüşünde birleşen katılımcılardan birkaçı ISSA Fuarı’na yönelik düşüncelerini 7Deniz’e anlattı.

 

“BÖYLE BİR BAŞARIYA ULAŞTIĞIMIZ İÇİN MÜTHİŞ MUTLUYUM”

Organizasyon, 1955 yılından bu yana her yıl dünyanın denize kıyısı olan yerlerinde düzenleniyor.  Organizasyonun İstanbul'da hayata geçmesinde emeği çok olan TURSSA Başkanı Yorgo Saris,Türk denizciliğinin bu kadar güçlü ve kuvvetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. TURSSA’nın Başkanı olarak böyle bir başarıya ulaştığımız için de müthiş mutluyum. Bizi destekleyen kurumlara ve özellikle Deniz Ticaret Odası’na, emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diyerek ortaya çıkan başarıdan dolayı gurur duyduklarının altını çizdi.  

 

“ETKİNLİĞİN BAŞARISINI SİZLER DE GÖRÜYORSUNUZ”

 

ADEM ŞİMŞEK / ŞİMŞEKLER GROUP

Bu yıl 63.cüsü düzenlenen ISSA, geçen sene Yunanistan’da gerçekleşmişti. Bayrağını aldığımız ve İstanbul’da çok güzel bir organizasyon yapacağımızın garantisini verdiğimiz etkinliğin başarısını bugün sizler de görüyorsunuz zaten. Türkiye Gemi Tedarikçileri Derneği olarak çok başarılı bir şekilde gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu fuarımızın, paneller ve konferanslarımızın böylesine dolulukla geçtiğini görmek bizlere de keyif veriyor. Bugüne kadar son 10 yılda katılımcının yoğun olduğu böylesine bir fuar görmedik.  Açılışta dünyanın her yerinden yaklaşık 450 üyenin, ülkemizden ise 170 civarı katılımcının fuarımıza yapmış olduğu ziyaretlerden dolayı çok mutluyuz. Ben de Türkiye gemi Kumanyacılar Derneği’nin hem kurucusu, kurucu üyesi ve şu anda bulunduğum yönetim kurulu üyesi olarak mutluluk duyuyorum. Bu etkinlik seneye de Kore’de düzenlenecek. Bayrağımızı Gala yemeğinde Kore’ye teslim edeceğiz.

 

“ISSA TARİHİNDE YAPILAN EN İYİ ORGANİZASYONLARDAN BİRİ OLDU”

 

ÖZER BENİNGER /DFS SHIPSTORE

Komitemizle beraber yaklaşık 12 aydır bu organizasyona hazırlanıyoruz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Deniz Ticaret Odası hem maddi hem de manevi olarak çok büyük destekleri oldu bizlere. Tüm sponsorlarımız, katılımcılarımız ve burada stant açan firmalarımız çok güzel destekler verdiler. Verdikleri bu desteklerle bizler de elimizden gelen en iyi organizasyonu yapmaya çalıştık. Tahmin ediyorum ki İstanbul ayağı, ISSA tarihinde yapılan en iyi organizasyonlardan biri oldu. Aldığımız yorumlar da bu yönde. Organizasyonun ana teması olan “yeni dünya düzeni, dijitalleşen dünyaya hazır mısınız?” çerçevesinde yapılan panellerimiz herkes tarafından takdir gördü. Gelecekte her şeyin dijitalleşeceğini düşünürsek belki de ilk adımını burada atmış olduk.

 

EROL CEYLAN / TUNA İKMAL

Biz de ISSA’nı organizasyonuna ilk defa katılıyoruz. Çok da hoşumuza gitti. Dünyanın birçok yerinden tedarikçiler gelmiş. Uluslararası tedarik hizmeti sağlayan firmalarla bir araya gelmekten memnun olduk. Hem firma bazında hem de ülkelerin tedarikçi derneklerinden de katılımın yoğun olduğunu gördük.

 

ZİHNİ MEMİŞOĞLU/TURSSA BAŞKAN YARDIMCISI

ISSA organizasyonu çok da beğendiğimiz, memnun kaldığımız, katılımcısı ziyaretçisi yüksek bir fuar oldu. Dünyanın her yerinden tedarikçilerle bir araya geldik. Verimli bir organizasyona imza atıldı.

45 bin dolarlık tekne yangında küle döndü 45 bin dolarlık tekne yangında küle döndü

 

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi