2017 yılında Çeşme Marina tarafından dikilen, büyütülen ve bakımı yapılan zeytin ağaçlarından doğal zeytinyağı elde etme projesi ile “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödüllerinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kıtalarında Gümüş Elma ödülünün sahibi olan IC Çeşme Marina, aynı proje ile 2018 yılında “Yeşil Dünya” Ödülüne aday gösterildi. 17 Eylül günü Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen törende, IC Çeşme Marina, “Zeytin Yağı” projesi ile “Yeşil Dünya” bronz ödülünün sahibi oldu. Bu prestijli ödülü, IC Holding Turizm Grup Başkanı Orhan HALLİK kabul etti.

 IC Çeşme Marina ekibi, zeytin ağacı ve zeytinyağı projesini hayata geçirirken, hem marina ve çevresindeki çevre koşullarını korumayı hem de gelecek nesillere çevrenin ve ağaçlandırmanın önemini iletmeyi hedeflemektedir.

 Tarihi ve romantik bir liman olan Çeşme Marina, 2010 yılında Marina İşletmeciliği dalında denizcilik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülünün, 2011 yılında ARKIPARC tarafından “Kentsel Kalite İçin Dialog – Karma Kullanım Ödülü”nün, 2012 yılında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yılın Turizm Yatırımcısı” ödülünün, 2014 yılında Dünya Denizyolu Taşımacılığı “PIANC” tarafından “Jack Nichol – Üstün Tasarım Ödülü”nün ve 2017 yılında “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödüllerinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kıtalarında Gümüş Elma ödülünün sahibi olmuştur. IC Çeşme Marina, ziyaret etmek ve keyifli zaman geçirmek için mükemmel bir yer, yatınızı bağlamak veya kışlamak için ideal bir alan ve Ege’ye açılmak için mükemmel bir liman imkânı sunmaktadır.

5. TYBA Yacht Charter Show 3-7 Mayıs'ta yelken açacak 5. TYBA Yacht Charter Show 3-7 Mayıs'ta yelken açacak

 

 

Editör: Haber Merkezi